NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizlgider, Türkiye’nin tayin rekortmeni Kültür ve Turizm İl Müdürü Veleddin Birsöz’ün Kapadokya bölgesindeki turizm hareketliliğine ayak uyduramadığını söyledi.

 Kapadokya Birsöz Vakasından Kurtulur mu?

Gizligider :Birsöz'ün 36. Kez Göreve Gelmesini Beklemiyoruz


Geçtiğimiz günlerde yeniden görevinden alınan ve dönüp dönmeyeceği konusunda halen belirsizliğin sürdüğü Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Veleddin Birsöz’ün Kapadokya bölgesi gibi Türkiye’nin turizmde 3. Destinasyonu olarak gösterilen bir bölgede il müdürlüğüne ayak uyduramadığını kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Torba yasa ile getirilen değişiklikle il müdürünün tekrar Nevşehir’de göreve gelmemesini beklediklerini dile getirdi.

Gizligider, “Ben lisede, Anadolu Lisesinde öğrenci idim. Veleddin Birsöz o dönemde bile il müdürü idi. Nereden bakarsanız 20 yıl önceden bahsediyorum. Benim kimsenin şahsiyeti ile, dini, mezhebi, anlayışı ile bir meselem olmadı, olamazda. Ancak Kapadokya gibi Ülkemizin turizmde 3. Destinasyonu olarak gösterilen bir bölgede il müdürlüğü yapabilmek öyle kolay değil. Kapadokya bölgesi yıl içerisinde çeşitli ülkelerin kral, kraliçe, Prens, Prenses ve devlet büyüklerini ağırlayan bir bölge. İnanın biz Milletvekilleri olarak devlet büyüklerini elimizden geldiği kadarıyla burada ağırlamaya gayret ediyoruz. Ve bölgeye ne zaman bir devlet büyüğü geldiyse Sayın İl Müdürü rapor alıp o programlara katılmıyor. İnsan hangi makamda, işte olursa olsun aldığı parayı helal ettirmeli. Bundan önceki torba yasada getirilen bir değişiklikle İl Müdürünün tekrar 36. Kez bu göreve gelmemesini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.