Ülkemizin Genel gündem konuları hakkında sorulara cevap verdiği Ankara Konuşuyor un konuğu olarak  Kon  TV Canlı yayında söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider Ülke gündeminden Nevşehir e uzanan bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Gizligider bugün saat 13:00 – 14:00 arası KonTV  ”Ankara Konuşuyor” Programına Konuk olarak Gündemi değerlendirdi.

"Durmak Yok  Hizmete Devam..."
Gizligider AB Uyum Sürecinden Arakan ziyaretinde yaşanılan insanlık ayıbına kadar yaşadıklarını gördüklerini ve tesbitlerini paylaştı... AK Parti Hükümeti olarak, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin büyük yol kat ettiğini vurgulayan Gizligider, Her alanda Demokratik çağdaş her türlü insan haklarına inanç ve özgürlüklerine saygı çerçevesinde Gelişim değişim ve büyüme sürecinde büyük yol aldıklarını ve  2023 Vizyonu Türkisi için Hedef ve programımızda Türkiyemizi yakın gelecekte çok daha güzel günler bekliyor dedi.

Gizligider,Yeni Anayasa konusundaki düşüncelerini anlatırken ;" Artık Milletin Kendi Anayasası olmalı dedi."

Yeni Anayasa konusu çalışmaları hakkında ki soruya ?

Şahsım aynı zamanda  Anayasa komisyonu üyesiyim.Artık Milletin kendisinin bir anayasası olmasının zamanı geldi.

Herkesimi kucaklayan çağdaş ve günümüze uygun tüm sorunlara cevap verecek bir anayasamız için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.İnşallah Adil Demokratik ve Ülkemiz gerçeğine uygun tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir Anayasa tahmin ediyorum halkımızında büyük arzusu ve isteğiyle bu süreçte hazırlanıyor dedi.

Nevşehir Konusunda İlinizin en büyük sorunu nedir sorusuna ...? Gizligider açıkcası ilimizin şuan için en büyük sorunu olarak karşımıza Tarım sektörü ve çiftçilerimizin bu konuda yaşadıkları sorunlar geliyor. Bu Sorunun temeline indiğimizde ise 
Tarım konusunda geçmiş alışkanlıklarımızın artık yürümediğini görüyoruz.Artık dünyanın sürekli birbiriyle rekabet ettiği günümüzde çağın şartlarına ayak uydurmak bu konuda geçmişin izlerini ve alıoşkanlıklarını atarak tertemiz bir sayfayla daha çağdaş günümüz teknolojilerini maksimum kullanarak daha verimli ürünler alabilmenin arayış ve çözümüne ilişkin altarnatifleri en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.Özellikle günümüzde  tekonolojik tarım ile mesafe alaıp Gelişmiş Tarım ülkelerini yakalamak ve hatta  turizmle tarımı birleştirmek gerekiyor.Bu konuda ciddi çalışmalarımız  Bakanlık nezdinde sürüyor.İnşallah Çiftçilerimizi çok daha güzel şartlarla üretim yapmalarına imkan sağlayacak şartları sağlayacağız dedi.