AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER,  “15 Temmuz’dan bu yana siz aziz milletimiz meydanlarda milli irade destanı yazdı. Bu birliktelikle alçak darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Tüm Nevşehirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Safları sık tutmayı sürdürmeliyiz. Allah'ın izniyle bu kutlu birlikteliğimizde zafer biz inananlarındır!” dedi.

Gizligider'den özel sektöre önemli çağrı :'Sıra Özel Sektördeki FETÖ'cülerde Temizlenmeli' 

15 Temmuz 2016 Cuma günü milletin iradesine darbe girişiminde bulunan asker, polis ve devlet memurlarının 27 Temmuz 2016 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edildiğini hatırlatarak, Twitter ve Facebook üzerinden yaptığı açıklamada; Nevşehir’de faaliyet gösteren özel sektörün de kendi bünyesinde çalışan FETÖ üyesi personeli tespit edip görevlerinden uzaklaştırmaları gerektiğini belirtti.

Nevşehir Milletvekili GİZLİGİDER yaptığı açıklamada, ‘’Özel teşebbüsten avukat, doktor, öğretmen tüm FETÖSEVİCİLERİ temizlemelerini bekliyorum, sadece mitinge gelerek destek olmak yetmez’’ diye konuştu. Yaptığı bu çağrının devletin yetersiz kaldığı anlamına gelmediğini belirten GİZLİGİDER, Özel teşebbüsten bu hareketi bekliyor olmamız devletimizin yetersiz kaldığı anlamına gelmez, OHAL hukuken yeterli, ancak aksi bir durumda özel kuruluşlar milletin nezdinden yara alabilir.’’ dedi.
Ebubekir GİZLİGİDER Genelkurmay Başkanlığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimine 8,651 askeri personelin katıldığı ve bu sayının TSK’nın personel mevcudunun % 1,5 ine tekabül ettiği belirtilen açıklaması ile ilgili de değerlendirmede bulundu. GİZLİGİDER açıklanan % 1,5 oranının gerçeği net olarak ortaya koymadığını, darbe girişiminde bulunan 149 Generalin TSK’nın toplam 358 olan General sayısına oranının  % 42 olduğunu belirtti.