Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER Nevşehir’de düzenlenen Aracı Şehirler Orta Doğu ve Batı Asya (MEWA) Bölgesel Forumunda bir konuşma yaptı. ‘Aynı gün içinde yerin 7 kat altına ve göğün 7 kat üstüne ulaşabileceğiniz Nevşehir’e hoşgeldiniz’ diyerek sözlerine başlayan GİZLİGİDER Nevşehir Milletvekilleri ve TBMM adına yaptığını belirttiği konuşmasında şu sözlere yer verdi;
Ümit ediyorum ki Batı Asya ve Orta Doğu Belediyeleri ve yerel idarelerinin 2004 yılında bir araya gelerek oluşturduğu bu topluluk sadece bir birliktelik değil kısa vadede ve uzun vadede çözüm önerileriyle birlikte hükümetlere ve meclislerine yol gösterebilecek bir oluşum haline dönüşecektir.
Aracı şehirlerden bahsederken sizlere çok uzaklardan bir şehirden bahsedeceğim. Myanmar Sittwe şehrinden. Şuanda tahmini rakamlarla 10 Bine yakın kişinin ölümüne, 1 Milyona yakın kişinin göç etmesine aracılık etti. Ölümlere aracılık dediğimizde aklımıza Gazze geliyor, Afrika geliyor, elmas, petrol ve doymayan Kapitalizm geliyor. Şunu anlatmaya çalışıyorum. Bu tür topluluklar insani değerleri ortak değer haline getirmek üzere bir birliktelik haline gelebilirse, önce insan, önce insanın ayakta kalabilmesi için çalışma yapabilirse eminim çok daha faydalı kurumlar haline dönüşeceklerdir. Birleşmiş Milletler, NATO ve onlarca Uluslararası örgütü son 50-100 yılı baz alarak ve teknolojinin bu kadar ileri seviyelere geldiğini düşünerek değerlendirirsek insani olarak daha ileriye mi gittik yoksa daha kötüye mi gidiyoruz? İnsanlık açısında daha iyi duruma mı geldik yoksa daha çok kan mı döküldü?