AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Av. Ebubekir Gizligider açıklamasında; Ülkemizin üzerine oynanan tüm oyunlara ve ekonomik baskılara rağmen Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı rakamlara göre ülkemiz bu yılın 3ncü çeyreğinde %11.1 büyüme gösterdi. G-20 ülkeleri arasında 3ncü çeyrek itibariyle en büyük büyüme verisini yakalayan ülkemizin Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dün açıkladığı istihdam teşviklerinin uygulanması ile önümüzdeki dönemlerde bu büyüme rakamlarını geçeceğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı teşvikler kapsamında 3 ve daha az sayıda çalışanı olan işletmelerimizin sağlayacakları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve vergilerin birini kendileri birini devletimiz ödeyecek. İŞKUR’un kendi işçini kendin yetiştir programına katılanlara günlük 54 Lira cep harçlığı verilecek. En az %40 engelli raporu olan kardeşlerimize İŞKUR tarafından verilen 36 Bin Lira olan hibe desteği 50 Bin Liraya yükseltilecek. Eğitim kurslarına katılan annelere 2 ile 5 yaş arasındaki çocukları için aylık 400 Lira bakım desteği verilecek.  18 ile 25 yaş arasında olan gençlerimize, kadınlara ve engellilere teşviklerden 18 ay yararlanma imkanı getiriliyor.

Hükümetimiz 2017 yılı için de bir istihdam hedefi belirlemiş ve 1,5 Milyon ek istihdam ile hedefine ulaşmıştı. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni teşviklerle bu sayıların daha da artacağına ve ekonomik büyümemize olumlu yansıyacağına, açıklanan teşviklere Nevşehir’li işverenlerimizin de destek vereceğine inanıyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.