AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider, 17 -23 Mart tarihleri arasında Zambia'nın başkenti Lusaka'da düzenlenecek olan parlamentolara arası birlik grubu 134. Genel Kurulu için Zambia'da bulunuyor.

Gizligider, Zambia'da ki gerçekleştirilen toplantılara ilişkin yaptığı açıklamasında; " Zambiya'da dünyanın bütün renkleri bir arada... Ülkemizi temsil ediyor başta terör, göç ve barışa dair önerilerimizi konuşuyoruz. 
Dünyada ne kadar renk varsa Zambiya'nın başkenti Lusaka'da. Büyükelçiliğimizde K. Kıbrıs heyetiyle buluştuk. Dünya Genç Parlamenterler toplantısında konuştuk. Türkiye'de bu konudaki gelişmeleri anlattık. Heyet olarak Genel Kurul'da ülkemizi temsil ettik. İngiltere'nin isteği üzerine ikili görüşmede bulunduk iki ülkeyi veTürkiye-AB ilişkilerini değerlendirdik.
Görüşmeler son hız devam ediyor dedi.


Barış ve silahsızlanma , İnsan hakları , Parlamenterlerin insan haklarının korunması, kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan şiddet, sosyal ve ekonomik gelişmeler, çevre ve sürdürülebilir kalkınma, eğitim, siyasi ve hukuki meseleler, kadın hakları, Akdeniz’de güvenlik ve işbirliği, parlamenter kuruluşların desteklenmesi ve geliştirilmesi gibi konuların görüşmelerinin gerçekleştirileceği genel kurulda kadın parlamenterler koordinasyon komisyonu, Ortadoğu sorunları daimi komisyonu, sürdürülebilir kalkınma , finans ve ticaret daimi komisyonu , demokrasi ve insan hakları komisyonlarına üye seçimleri yapılacaktır. Parlamentolar arası birlik, bağımsız devler parlamentolarının temsilerinden oluşan halen 157 üyeye sahip ve Birleşmiş milletlere paralel olarak çalışan 1889 da kurulmuş bir kuruluştur.