AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir açıklamasında; AK Parti Nevşehir Milletvekilleri olarak gündeme getirdiğimiz doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerimize yönelik borç ertelemesi talebimiz hükümetimiz tarafından olumlu değerlendirildi ve Bakanlar Kurulu kararı ile bugün itibariyleyürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre don, kuraklık gibi çeşitli afetler nedeniyle Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcunu ödemekte güçlük çeken çiftçilerimiz 1 ay içinde başvuru yaparak borçlarını erteleyebilecek.
Karara göre 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında yaşanan afetlerden etkilenen çiftçilerimiz borçların ertelenmesi için İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz ile kredi kullandıkları Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurmaları gerekecek. Tarım müdürlükleri tarafından oluşturulacak hasar komisyonu tarafından yapılacak incelemede %30 ve üzeri zarar gördüğü tespit edilen çiftçimiz ertelemeden faydalanabilecek.
Erteleme talebimizi uygun gören Sn.Cumhurbaşkanımıza, Sn. Başbakanımıza ve Bakanlar Kurulu üyelerine hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, çiftçimize nefes aldıracak olan kararın Nevşehir’e ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.