NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Paralel Yapı ile mücadeleden, ilimizde değişik siyasi partiler tarafından yönetilen belediyelerin durumlarına, yaklaşan genel seçimlerden, çözüm sürecine ilişkin değişik konularda iddialı açıklamalarda bulundu.

Nevşehir'de 5 ilçenin farklı partilere mensup Belediye Başkanları tarafından yönetildiğini ifade eden Gizligider, “Nevşehir'de AK Partili Belediye Başkanları tarafından yönetilmeyen 5 ilçe var. Biz bu ilçelerimize de yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. O ilçelere dünde yatırım yapıyorduk, bugünde yapıyoruz. Bizden değildir diye hizmet etmeme durumu olmadı. Bizim Ak Parti olarak böyle bir siyaset anlayışımız olmadı ve olmayacaktır” dedi.

Genel Seçimde AK Partinin hedefinin Anayasa değişikliğini yapabilecek çoğunluğa ulaşmak olacağına dikkat çeken Gizligider, “Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması ile birlikte muhalefet partililer AK Parti’de bir düşüş ve çözülme yaşanacağını umdular. Ama öyle olmadı. AK Parti’nin oylarında herhangi bir düşüş yok. Yine 2015 genel seçimlerinde AK Parti, yüzde 50 ile yüzde 55 oy oranı iktidara gelecek. AK Parti olarak en önemli hedeflerimizden biri de Anayasa değişikliği yapmak. İnşallah Anayasa değişikliği yapabilecek milletvekili sayısına ulaşacağız. 2015 genel seçimlerinde AK Parti olarak Nevşehir'de ki hedefimiz  % 60 oy oranına ulaşmak. Milletimizin iradesiyle tarih yazan Yeni Türkiye'ye Nevşehirli hemşehrilerimizin oylarıyla birlikte katkı sağlayacak, Allahın izniyle mevcut 3 milletvekilini de AK Parti’den çıkartmayı tekrar başaracağız” ifadelerinde bulundu.

AK Parti hükümetinin çözüm süreci konusunda çok emin adımlar attığına dikkat çeken Gizligider, “Çözüm süreci kucaklaşma sürecidir. Bu süreçte herhangi bir taviz kesinlikle yoktur. Hükümetimizin bu süreci başlatmasının nedeni terörü sonlandırmak ve ülkemizde barışı, kardeşliği hakim kılmaktır. Süreci istismar etmek isteyenler, farklı noktalara çekmek isteyen karanlık odaklar var. Bizler bu istismara izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Gizligider, 2014 yılı içerisinde inlerine girilen ‘Paralel Yapı’nın 2015’te ise tüm inlerinin temizleneceğinin ve tarihe karışacağının altını çizdi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider,”Yeni Anayasası ile güçlü, özlenen Yeni Türkiye'yi birlikte 2023’lere 2071’lere taşımak için Bizler hazırız. Hep Birlikte Yeni Türkiye emin adımlarla yoluna devam edeceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.