26 – 28 Haziran 2013 tarihleri arasında 72.  Türkiye – Avrupa Birliği Karma Parlamento Toplantısı için Brüksel’den dönen Anayasa Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyesi Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Ebubekir Gizligider, Nevşehir’de yoğun bir hafta sonu programı gerçekleştirdi.
Ürgüp Mustafapaşa Belediyesinde Yunanistan Kastoria’dan gelen temsilcilerle yapılan uzun toplantı sonrasında Ürgüp Belediyesi tarafından Geleneksel Sünnet Şölenine katılan Sayın Gizligider, Nevşehir Valisi Sayın Ceylan, Nevşehir Milletvekili Sayın Göktürk, Ürgüp Kaymakamı Sayın Yılmaz ve diğer protokol üyeleriyle birlikte sünnet olan çocuklara altın hediye ettiler. Sünnet şöleni ardından Göreme Beldemizde düzenlenen düğün törenine katılarak cumartesi gününü programı sona erdi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılan İl Danışma Meclis Toplantısına konuşmacı olarak katılarak Sayın Gizligider, güncel konular ve parti faaliyetleri hakkında Parti mensuplarına hitap ettikten sonra Doğala Köyü Geleneksel Ertaş Yaylası Şepe Şenliklerine katılarak Doğala halkıyla sohbet etti. Şenliklerden sonra Derinkuyu İlçe Başkanlığını ziyaret ederek parti üyeleriyle görüşüp, Uçhisar belde teşkilatını ziyaret etti. Belde ziyareti ardından Uçhisar merkez kahveye giderek belde halkıyla uzun süre sohbet etti. Uçhisar belediyesi tarafından yapılan yarı açık Pazar yerini ve inşaatı devam eden çarşı merkezindeki dükkânları inceledikten sonra Uçhisar’dan ayrıldı.

Avanos İl Genel Meclis üyemizin oğlunun düğün töreni için Avanos İlçemize giderek parti mensuplarımız ve Avanos halkımızla sohbet ettikten sonra ayrıldı.