Nevşehir Milletvekili Gizligider,tarımsal sulamada kullanılan elektriği ucuzlatmak için güneş enerjisinden yaralanacaklarını, Derinkuyu ilçesinin pilot bölge olacağını söyledi. Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider Derinkuyu ilçesi ve köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider Derinkuyulu çiftçilerle buluştu

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider Derinkuyu ilçesine gelerek çiftçilerle buluştu ve çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Milletvekili Ebubekir Gizligider ilk ziyaretini AK Parti Derinkuyu İlçe Başkanlığına yaptı. Parti binasında Ak Parti İlçe Başkanı Serdal Pala’nın karşıladığı Gizligider parti binasında Derinkuyu Ziraat Odası Başkanından bölge çiftçilerinin sorunlarını dinledi. Gizligider tarımsal alanda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında görüşlerini aktardı.

 

 Gizligider’in ilçe binasından ayrıldıktan sonra ilçeye bağlı Kuyulutatlar, Özlüce, Güneyce ve Til köylerini ziyaret etti. Ziyarette köy muhtarları ve çiftçilerle buluşan Gizligider’e çiftçiler, tarımsal sulamada kullanılan elektriklerle ilgili olarak MEDAŞ’la olan sorunlarını ilettiler ve patateslerin para etmemesi nedeniyle patatese teşvik primi uygulanmasını istediler. “Yapılan çalışmaları sizinle paylaşmaya geldim” diyen Gizligider yaptığı konuşmada, “ Tarımsal sulamada mahsul girdilerini gidermemiz gerekir. Elektrik maliyeti patatese 20 kuruşa mal oluyor. Tarımsal sulamada kullanılan elektriği ucuzlatmamız lazım. Bunun için güneş enerjisinden yararlanacağız ve bunu da Nevşehir başlatacağız. Derinkuyu’da inşallah pilot yer olarak güneş enerjisini başlatacağız” dedi. Gizligider bölgede tarımsal alanda bir toplantı yapılacağını belirttiği konuşmasında, “Bölgemizde ‘Ortak Akıl Toplantısı’ yani tarımsal konularla ilgili bakan, genel müdür ve daire amirleri ile bölgenin tarımsal sorunları üzerine toplantı yapmayı düşünüyoruz” dedi. Gizligider, “Sizin yaşadığınız sıkıntıların pek çoğunu biliyoruz. Patates tüketimi konusunda patatesin ekmeğe katılması konusunu Tarım Bakanı ile görüştük. Bakan bu düşüncemize olumlu yaklaştı” dedi.

 

Tarımsal sulamada Akıllı saat uygulaması üzerinde de duran Gizligider,” Ya suya göre ürün ya da ürüne göre su kullanılacaktır. Şimdi Türkiye suya göre yani su durumunuz ne ise ona göre mahsul ekilecek. Bu nedenle de akıllı saat uygulaması olacak. Pilot uygulamasına Derinkuyu ilçesi Til Köyünden başlanacak” dedi.

 

Köy ziyaretlerinde Nevşehir Ak Parti Milletvekili Gizlider’e Derinkuyu Ak Parti İlçe Başkanı Serdal Pala, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uçar, Derinkuyu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, parti yönetimi ve köy muhtarları eşlik ettiler.