Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider’in 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim öncesindeki seçim tahminleri tuttu.  Ak Parti Nevşehir Merkezde oylarını tahmin edildiği gibi artırdı.

Nevşehir Milletvekili Gizligider,Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde FİB Haber Merkezimize yapmış olduğu değerlendirmelerde 10 Ağustos 2014 Seçimlerine ilişkin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nevşehir'de % 65 oy alacağını ifade etmişti. Nevşehir ERDOĞAN’a Yüzde 64.4 Oy Verdi...Yaklaşık 0.6 lık bir hatayla Seçim tahmini tuttu.

NEVŞEHİR HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM...

Gizlider Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin www.fibhaber.com a değerlendirmelerde bulundu.Türkiye'nin çok önemli bir seçimi geride bıraktığını, 12. cumhurbaşkanını seçtiğini ve bu sonuçlara göre AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "12. Cumhurbaşkanı" olduğunu ifade eden Gizligider, "Teveccühde bulunan halkımıza şükran borcluyuz. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi, bu kamuoyu anketleriyle ortaya konmuştu, meydanlarda ortaya konmuştu. Halkımızın nabzını tuttuğumuz zaman bunun böyle olacağı belliydi" dedi.

Gizligider, seçimin büyük bir olgunlukla, üzücü bir olaya mahal vermeden, büyük bir huzur ve sükunet içerisinde gerçekleştirildiğini, milletin sandığa giderek milli vazifesini yerine getirdiğini belirterek, "Hiçbir başarı tesadüfi değildir ve başarı ter kokar. Bu bir parti seçimi değildi, AK Parti'nin bugüne kadar girdiği 6 seçim ve 2 referandumda halkımız AK Parti'nin tezlerine oy verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bizim karşımıza 14 parti dikildi, 14 partinin ittifakıyla bir aday çıkartıldı. Diğer taraftan HDP'nin bir adayı vardı ama bütün bunlar içerisinde yüzde 52'nin üzerinde bir oyla Sayın Başbakanımıza halkımız Çankaya Köşkü için ruhsat vererek, tarihte ilk kez Cumhur Başkanını seçti..." değerlendirmesinde bulundu.

İşte Gizligider'in 08 Temmuz 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir ay öncesinde yaptığı açıklamada duyurmuş olduğu tahmin açıklaması;

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider: İlk turda yüzde 50'nin üzerine çıkacaktır..

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yüzde 50’nin üzerinde bir oy alarak köşke çıkacağını söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir’de ise Erdoğan’ın oyunun yüzde 65’le ulaşacağını belirterek: “Aslı varken hiç kimse kopyasına veya suretine itibar etmez diye düşünüyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yüzde 50’nin üzerinde bir oy alarak köşke çıkacağını söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir’de ise Erdoğan’ın oyunun yüzde 65’le ulaşacağını belirterek: “Aslı varken hiç kimse kopyasına veya suretine itibar etmez diye düşünüyorum” dedi.


AK Parti Milletvekili Gizligider yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan 1. Turda Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50’nin üzerinde bir oy alacağını iddia eden Gizligider, Nevşehir’de ise bu oranın daha da üst seviyelere çıkacağını kaydetti.Gizligider: “İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçim süreci hem ülkemiz hem de şehrimiz için hayırlara vesile olur. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan anketlerde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan şu anda yaklaşık 10 puan ilerde gözüküyor. Nevşehir’de bu oran daha da yüksek. Bunun korunacağına inanıyorum ben .

Nevşehir’de yüzde 65’lere yakın bir oy alacağımızı tahmin ediyorum. Çünkü yerel seçimlerde özellikle bizim gibi kentlerde aday hep ön planda. Hangi adayı koyarsanız koyun onu istemeyen birileri olabiliyor. Ama bu seçimde bizim avantajımız Recep Tayyip Erdoğan ismi. Bu sefer oyu bizzat kendisine; Recep Tayyip Erdoğan’a isteyeceğiz. Bunun bizim için büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. Bu noktada şimdi biz sadece ‘Acaba başbakanlıkta mı kalsa?’ diye düşünüyoruz. Yoksa onun seçilemeyeceği gibi bir düşünce hiç kimsede yok. Kendisi bizim davamızın ebedi lideridir. Bir yere gittiği de yok. Sadece bir görev değişikliği olarak algılayacağız bunu, olması gereken bir görev değişikliği. Bizim bir davamız var ve bu bir siyasi hareket olmanın ötesinde. Bu davamızın lideri de Recep Tayyip Erdoğan. Biz kendisini Türk Milleti olarak çok seviyoruz. İnşallah halk tarafından ilk kez seçilen Cumhurbaşkanı olarak milletimize hizmet etmeye devam edecek” diye konuştu.


Bir çok muhalefet partisinin destek verdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kıyaslanamayacağını ifade eden Gizligider, CHP ve MHP’nin kendi içerisinden bir aday çıkartamamasını ise bu partiler için bir hezimet olarak değerlendirdi. Muhalefetin AK Parti tabanından oy alabilmek için İhsanoğlu ismi üzerinde birleştiğini ancak bunda başarılı olamayacaklarını söyleyen Gizligider sözlerini şöyle sürdürdü:
“En doğru anket seçim günü yapılan ankettir yani seçimin kendisidir. Ancak bu noktada bu güne kadar yapılan kamuoyu yoklamalarına göre yüzde 50’nin üzerinde bir taban puanımız var. Ben başbakanımızın ilk turda yüzde 53-55 oy alarak Cumhurbaşkanı seçileceğini düşünüyorum. Tabi muhalefet partilerinin ortak çatı adayına da baktığınızda bir şekilde dünya ve Türkiye AK Parti vesilesiyle girdiği görülüyor. Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızın yoğun kulisleri neticesinde İslam Konferansı Örgütünün Genel Sekreteri olarak seçildi ve bundan da büyük mutluluk duyduk açıkçası. Bizim şu anda hiçbir adaya olumsuz bir şey söylemeye ihtiyacımız yok. Bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan zaten. Bunun ötesinde bir mukayese gerek bile olmadığını düşünüyorum. Ben seçimlerde ilk turda yüzde 50’nin üzerinde bir oy alarak Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyorum. Bir şekilde bizim literatüre soktuğumuz, bizim partimizin, başbakanımızın, cumhurbaşkanımızın yoğun gayretleri ile görece getirdiğimiz bir şahsın aleyhinde konuşmak bize yakışmaz diye düşünüyorum. Zaten millet takdir edecektir. Bir de şu var tabi ki; ne sol hareket nede milliyetçi hareket kendi içinden bir aday çıkartamamış ve bizim tabanımıza hitap edeceğini düşündükleri bir adayla çıkıyorlar. Bu onlar açısından bir hezimet. Bizim açımızdan da hareketimizin geldiği seviye olarak mutluluk verici. Ama aslı varken hiç kimse kopyasına veya suretine itibar etmez diye düşünüyorum”