Gizligider’le Nevşehir Gündemine Dair!

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ile Hafta sonu FİB Haber Merkezi olarak yaptığımız Söyleşi

İşte Gizligider'in açıklamalarından önemli pasajlar...

 DSİ ile ilgili Seyfe Kalaba projesinde 110 bin hektar alan sulanacak.Avanos,Gülşehir,Kalaba ve Hacıbektaş ı ilgilendiren 2014 bahar aylarında ihalesi yapılarak suya verilecek.Doyduk Baraj inşaatı bitme noktasın agelmiş bulunuyor.Kasım ayı itibariyle su toplamaya başlayacak.Sulama boruları döşenerek bir yıl bir buçuk yıl sonra çiftçimizin yüzü gülecek dedi.

MEDAŞ la ilgili güzel gelişmeler oldu.Şikayetlerimizi Başbakanımıza kadar ilettik.MEDAŞ ta Genel Müdür değişti ve 2012 yılı itibariyle 4 milyon olan yatırım miktarı itirazlarımız Enerji Bakanımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında 13 milyon tl ye çıkardık.Yaklaşık 4,5 kat bir artış oldu.Vizyonu değişmesine katkıda bulunduk.

Başbakanımız bizi kırmadı sağ olsun Bakanımız katkılarıyla da Adliye Sarayımız binası için son aşamaya gelindi dedi.

Tuzköy yıllardır kanserli köy diye adlandırılan ülkemizde bu isimle ne yazıkki anılan Tuzköy de 142 konut TOKİ işbirliği ile önümüzdeki haftalarda kısa bir süre içinde ihalesi olacak dedi.

 

Yıllardır konuşulan Turizm merkezi ilçelerimiz Avanos-Ürgüp arası yolun rehabilite edilmesi ve yeni bir yol yapılması noktasında çok şükür hükümetimizin destekleriyle çıkardığımız ekstra kaynaklarla kentimiz ulaşımında çok güzel bir yol yaptık.Özkonak-Topaklı arası yol yapım çalışmaları kış gelmeden tamamlanacak inşallah. Bu  ne demek? - 26 Km Kozaklı ilçemiz merkeze yaklaşacak.

Gerek Sağlıklı gerek problemsiz yol yapım çalışmalarımız kentimize Ulaşım da bir rahatlık verecektir dedi.

Nevşehir de ki  Köy yollarımızın yüzde 80 i yapıldı.Allahın izniyle patika yolu olan bir tek köyümüz yok dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Nevşehir Belediye Sarayı Temel Atma Törenine neden gelmedi?

Gizligider; 2014 Yerel Seçimlerinden AK Parti olarak Nevşehir’den beklentileri sorusuna şu açıklamalarda bulundu…

Hacıbektaş ta dahil bütün ilçe ve beldelerimize talibiz dedi.Gizligider Hacıbektaşlı vatandaşlarımızada seslenmek istiyorum gelin bir defa bize şans verin ve AK Partili Belediyelerin hizmetinin tadına bir kez baksınlar eminim bırakamayacaklar dedi…

Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu Hacıbektaş için büyük bir şansızlık… Başkanlığı süresince yaptıkları daha doğrusu yapmadıkları ve yapamadıklarıyla Hacıbektaş gibi Türkiye nin göz bebeği kıymetli bir ilçemiz açıkçası bunları hiç hak etmiyor diye düşünüyorum dedi…

 

2014 Yerel seçimleri Partimiz ülkemiz ve milletimiz için çok önemli…Açıkçası bu sert virajda en önemli dönüş noktalarından biri diyen Gizligider,Seçiliyoruz ve daha diri bir şekilde 2023 vizyonu için önemli tarihi adımlar atmaya devam edeceğiz dedi.

 

Nevşehir’in bizi tayin ettiği günden bu güne Durmak yok yola devam diyerek çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz…Yapılacak ve yapmayı planladığımız o kadar çok iş var ki,Yaptıklarımızı unutuyoruz Biz yapacaklarımızın peşindeyiz dedi.

Acemi birliği konusunda en son Suriye tezkeresi konusunda Meclis te görüşmemiz oldu Süreçte hiçbir sıkıntı yok elhamdulillah….

 

Göç vermeyen tek iliz.Merkez olarak baktığımızda hızlı bir artış olduğunu görüyoruz.Hedefimiz düşüncemiz arzumuz Nevşehir nüfusunun 100 bine ulaşması.

Gerek Belediyemizin merkezi bütçeden alacağı artış gerek insan sayısı itibariyle artışlar yönetim kolaylıkları doğuruyor.Malumunuz ilimiz için oldukça önemli … Ama önemli güçlü yönetim

Kale civarı projelendirme konusunda Kurulun tescili var.Bu konuda yasal değişiklik yapılmasını bekliyoruz bu konuda çok önemli projelerimiz var.

Nevşehir in yakınlarında sıcak su konusunda güzel ve müjdeli haberlerimiz bekleyin.Kent merkezi olarak şehrimizin turizm noktasındaki geri kalmışlığını bu şekilde gidereceğimiz önemli bir hamle olacak…

 

Nevşehir in Çevre komşu illerle yapılan ve mesafeleri kısaltan yol yapım çalışmaları bitmek üzere Allah kısmet ederse Bölgsel olacak Kapadokya Hava limanımızla Uçak sayısı ve seferleri konusunda önemli gelişmeler olacak.

 

Kırşehir için alternatif ve kısaltacak bir yol yapım çalışmaları için ihale aşamasına gelindi.

 

Nevşehir’e Otoban yapılacak…Niğde Gölbaşı arasının otoban yol yapım çalışmaları Adana Mersin Antep Niğde Nevşehir arası Urfa ya kadar uzanan perspektifte çok kısa bir süre sonra başlanılacak.

 

10 yılda 10 hat şeklinde Çin ile bir anlaşma yapma çalışmaları sürüyor.

 

Deniz dışında Kara Hava ve Hızlı Tren çalışmaları Kapadokya Bölgemiz Nevşehir i diğer illerle bağlayacak mesafeler kısalacak Ulaşım da dev hamleler olarak görüyoruz.

 

Başbakanımız neden Belediye sarayı temel atma törenine katılmadı?-Bu sorunun cevabı çok net..Başbakanımızı zaten gerçekten birazcık yakından takip eden varsa bilirler,Başbakanımız defalarca kez söylemiştir Başbakanımız temel atma törenlerine prensip gereği katılmaz toplu açılışlara katılırlar.Bu bağlamda eski siyaset anlayışını da değiştirmiştir.Allah nasip ederse Belediye Sarayım tamamlandığında Başbakanımız inşallah açılışına katılırlar.O gün Kırşehir programı ile büyük tesadüf tavaffuk etmiştir.Ama bir şey yokken bir şey elde etmek isteyenler, bu konuda kendilerine malzeme çıkarmıştır kimseni ağzı torba değil ki….İşin gerçeği bu isteyen istediğine inanır serbesttirler dedi…

 

Nevşehirspor konusunda ki düşüncelerini dile getiren Gizligider, İnşallah şehrimizin takımı Nevşehirsporumuzu Şampiyon olarak 3.Ligde görmek isteriz Bu konuda gerekli destekleri Belediyemiz olarak elimizden geldiğince veriyoruz dedi.

Nevşehir merkez ilçe belde ve köyleri olarak gezmediğimiz gitmediğimiz yer hemen hemen yok denecek kadar az. Hatta belki bir yer vardır o da nüfusu 10-12 hanelik küçük yerlerdir.Hatta şunuda ifade etmeliyim ki Çoğu yere defalarca kere ziyaret edip hemşerilerimizle kucaklaştık.Sadece 17 kez Derinkuyu ilçemize gitmişiz… Hatta öyle şeyler yaşıyoruz ki bir ilçemizde vatandaşımızın biri bize soruyor ya nerdesiniz nerde kaldınız diye soruyor.İki ay olmuş gelmeyeli…Onun dışında telefonumuz 24 saat açık.Biz Başbakanımız ın söylediği gibi Milletin efendisi değil hizmetkarlarıyız ayaklarına kadar gitmek bizim görevimiz ve bu bize mutluluk verir dedi.

İsteniyorsak niye gitmeyelim bundan daha güzel bir şey olur mu ya bize niye geldiniz deselerdi….

Allaha şükür biz halkımızla her zamana iç içeyiz iç içe olmaya devam edeceğiz dedi.

 

Nevşehir Milletvekilliliği dışında, Anayasa Komisyon Üyeliği,AB Karma Parlamento üyeliği,Türkiye Bangladeş Dostluk Grup Başkanlığı gibi yoğun görev ve sorumluluk ailenize zaman ayırabiliyor musunuz?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Bizim siyasi anlayışımız terbiyemiz ile Biz işimiz sorumluluğumuz inancımız ve hizmet aşkımızla kutsal gördüğümüz bu davamız için zerre kadar katkımız olacaksa tüm hayatımız feda olsun …

Biz bu davaya gönül verdik.Mutlaka Eşimizi evladımızı Büyük Ailemiz ve davamız için mutlaka ihmal ediyoruzdur.

Bu haseple en büyük fedakarlığı Eşim yapıyor bu davanın ne kadar kutlu ve büyük davası olduğunu kendileri bildiği için bu konuda sıkıntı yaşamadığımı belirtmek isterim.Allah razı olsun bu haseple sevip okşamaya oynamaya fazla zaman ayıramadığımı bildiğim evlatlarımızı yetiştirerek bize her konuda verdiği destekle bana her dönemde olduğu gibi yardımcı oluyor. Biz  ebedi hayata ve sorguya inanıyoruz…Sorumluluğumuzun bilincindeyiz çok şükür.

 

Sayın Başbakanımız Erdoğan ın eşi Emine Erdoğan,Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Arakan ziyaretini anlatırken yaşadıkları karşısında gözleri yaşaran ve oldukça duygulanan Gizligider o ziyarete ilişkin bir anısını da paylaşarak Arakan da ki mazlum Müslüman kardeşlerimize ülkemiz olarak yardım ediyoruz şehrimiz olarakta elimizden gelen destekleri vermemizi buradan hemşerilerime rica ediyorum dedi.

 

Nevşehir Islah ve Acıgöl OSB si hususunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu…

İlimiz Nevşehir e Dünden bugüne emeği geçenlere de teşekkür eden Gizligider,biizm 4 yılllık bir akdimiz var bu akdi en güzel şekilde hizmetlerle birlikte dolu dolu geçirmek için çalışıyor çabalıyoruz….

 

Sormak istediğiniz ve öğrenmek istediğiniz aklınıza gelen Her şeyi rahatlıkla sorabilirsiniz diye başlayan söyleşimizde,tüm içtenliği ile tüm sorularımıza cevap veren AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Av.Ebubekir Gizligider ile FİB Haber Merkezimizin yaptığı bu özel söyleşiyi gelin birlikte izleyelim…

Gizligider Nevşehir Halkına Seslendi…

Kendilerine bu özel söyleşi için sonsuz teşekkür ediyor Nevşehir ilimizin yetiştirdiği bir değer,genç bir Siyasetçi olarak başarılar diliyoruz…