NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, tarım girdilerinin ucuzlatılması konusunda bir çalışmalarının bulunduğunu ilk kez kamuoyu ile paylaştı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, tarımsal sulamada kullanılan suyu yerine göre 150, yerine göre ise 300 Metre seviyelerinden çıkaran Nevşehir ve İç Anadolu yöresi çiftçisinin diğer patates üretimi yapılan merkezlerle rekabetinin kolaylaştırılması için yapılan çalışmanın bu dönem meclis gündemine gelebileceğini belirtti.
Gizligider, “Tarım girdilerinin ucuzlatılması, elektriğin ucuzlatılması konusunda bir çalışmamız var. Sayın Başbakanımıza, ilgili bakanlarımıza konuyu ilettik. Elektriğin ucuzlatılması değil ama bölge karasal bir iklime sahip. Yer altı suları marifetiyle tarım alanlarımızı sulayabiliyoruz. Yerine göre 150 metreden, yerine göre 300 Metreden çıkarılan su ile sulama yapılabiliyor. Türkiye’nin patates üretimi yapılan birçok merkezi ile İç Anadolu ve yöremiz patates üreticisinin girdi maliyetleri arasında çok büyük bir uçurum var. Bu haksız rekabetin önlenmesi için çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmamız son virajlarında. Bu yasama döneminde meclis gündemine gelmesi söz konusu olabilir. Konuyu aynı zamanda Şanlıurfa Milletvekili de olan Sayın Faruk Çelik ile de görüşme fırsatı bulduk. Biz bu konuda hakça bir yaklaşım olsun istiyoruz” dedi.