Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk,

“Beni En Çok Şaşırtan Kozaklı Oldu”

NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, Nevşehir ili genelindeki seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seçim sonuçlarına göre Nevşehir’de kendisini en çok şaşırtan seçim sonucunun Kozaklıda alınan sonuçların olduğunu kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, ilçede MHP-CHP- Paralel Yapının birleşmesi ile Kozaklı Belediyesinin MHP tarafından kazanıldığına vurgu yaptı.

Kozaklı ilçesinde elde edilen bu sonucun Kozaklıya 5 yıl süreyle istenen, beklenen hizmetlerin getirilememesi gibi bir sonucu da ortaya çıkaracağını kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Avanos’un henüz kaybedilmiş olarak görülmemesi gerektiğine işaret etti.

Nevşehir merkezde seçim öncesinde tahmin edilen oy oranına ulaşıldığını da belirten Ak Parti Nevşehir Milletvekili Göktürk, “Genel itibariyle baktığımızda ilimizde il genel meclisi oyları ile belediye başkanlığı oyları arasında çok büyük bir farklılık olmadığını görüyoruz. Geriye gidiş değil, oyların korunduğunu görüyoruz. Bizim dışımızdaki faktörlerin de iyi değerlendirilmesi gerek. Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de yerel seçimlerde Biz ve Diğerleri olarak bir faktör oluştu. Bunu hemen hemen her yerde görebiliyoruz. Ak Parti var ve diğerleri var. İki partili bir seçim gibi oldu. Seçim kazanabilmek için % 50 ye varan bir oya ulaşmak gerekiyordu. Bu her partinin kazanabileceği bir durum değil. Nevşehir merkezinde yaklaşık tahmin ettiğimiz oyu aldık. Bazıları bizim daha düşük oy alabileceğimizi söylüyorlardı. Nevşehirli hemşehrilerimiz bize yine teveccüh gösterdi. Durmak yok, Hizmete devam dedi. Avanos’u henüz biz kaybedilmiş olarak görmüyoruz. Avanos’un dışında beni en çok şaşırtan seçim sonucu Kozaklı ilçesi oldu. Bu ilçede oy dağılımına baktığınızda Kozaklı ilçesine önemli ölçüde hizmet eden bir belediye başkanımız vardı. Orada MHP’ye oyların kayması nedeniyle orada böyle bir sonuç alındı. Siyasette bana göre ilkeli olmak gerekiyor. Kozaklıda CHP-MHP oylarının birleşmesi ile MHP orada kazandı. Tamamen birbirine zıt olan siyasi iki partinin paralel yapı ile birlikte hareket etmesini Ülkemizde siyasi açıdan doğru bulmuyorum. İki gün sonra biz kaybetmiş olmayacağız. İlçeler kaybetmiş olacak, hizmet götürülemeyen ilçeler kaybetmiş olacak. İki gün sonra ayrışmalar yaşanacak. Hizmetten başka şeyler ortaya çıkacak. Tüm Nevşehir halkına teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımız olsun. Bize oy vermeyenlerde bizim insanımız. Biz Milletvekili olarak hizmet etmeye, onların arzularını ve hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Seçilen belediye başkanlarımızla el ele, gönül gönüle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.