NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, 1 Kasım seçimlerinde Türk Halkının ve Nevşehirlilerin AK Partinin tek başına iktidar olabilmesi için gerekli oyu vereceğine inandığını söyledi.


7 Haziran seçimlerinin ardından başka siyasi partilere oy verenlerin büyük bir pişmanlık duyarak yeniden AK Partiye dönüş yapacağını seçim çalışmalarında gördüklerini belirten AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, “1 Kasım seçimlerinde Türkiye genelinde AK Parti tek başına iktidar olarak çıkar diye düşünüyorum. Nevşehir’de de ben daha öncede söylemiştim bizim gayretimiz, çabamız 3-0 olması. Bu sonuca en yakın partinin de bizim Partimiz olduğunu düşünüyorum. Siyasetçi olarak 3-0 hiç tartışılmaz demeyi etik olarak doğru bulmuyorum. İnsanların görüşlerine saygı duymak gerek. 7 Haziran’dan sonra insanlarımızın büyük bir bölümünde çok fazla pişmanlık ve partimize dönüş var. Gücün iktidara en yakın partide birleştirilmesi ile ilgili bir düşüncesi var ki bu düşünce son derece doğru. Milletimiz diğer partileri gördü. Koalisyona yok, gelin görüşelim teklifine yok diyen partilerin sadece mecliste boş koltuk doldurmaya ve boş boş konuşmaya mı geldiğini milletimiz bu seçimde soracak” diye konuştu.

CHP Nevşehir Milletvekili adayı O. Fahri Ertik’in Nevşehir’de 1-1-1 olma ihtimalini gündeme getirdiğini de sorduğumuz AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, “Sayın Fahri Ertik’in iddiasını matematiksel olarak iyi değerlendirmek gerekir ama imkansız. Mevcut oylar üzerinden değerlendirirsek CHP’nin Nevşehir 47 bin 500 oy alması lazım. 21 bin civarında oyu AK Parti’den eksiltmesi gerekir. Oylarımızın büyük bir kısmı CHP’ye yüklenmesi gerek. İnsanın kendine öz güven duyması güzel ama günümüz şartlarında bir iddiayı ortaya atarken gerçeklik payını da iyi analiz etmek gerek. Biz kimsenin matematiksel hesapları üzerinden siyaset yapmıyoruz. Biz Nevşehir’de 3 Milletvekilini de kazanmak amacındayız” dedi.