Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay'da bulunması nedeniyle toplantıya hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katıldı.

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'nın toplantının başında görüntü alan basın mensuplarını salondan çıkmaları için birkaç kez uyarması üzerine Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'ün, "Toplantıya başka bakan geldiği için basın anlam çıkarmaya çalışıyor" sözleri toplantıda bulunanlaru gülümsetti...

Tasarıyla ilgili komisyona sunum yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, davaların en az giderle ve süratle sonuçlandırılmasının Anayasa uyarınca yargının görevlerinden biri olduğunu söyledi. 

Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine ilişkin FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan Göktürk;davaların en az giderle ve süratle sonuçlandırılmasının Anayasa uyarınca yargının görevlerinden biri olduğunu söyledi.

Göktürk,
 ivedi yargılama usulünün, devletin yatırımlarının, dava açılması halinde aylarca sürüncemede kalmasından ve vatandaşın da süratle hakkına kavuşması ihtiyacından kaynaklandığını ifade etti. 

Toplantı sonrasında; 

Danıştay Kanunu'nda Değişiklik Tasarısının alt komisyona gönderilmesi, oybirliğiyle kabul edildi.