NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, Nevşehir’in içme suyu sorununun uzun yıllara sari olarak çözmek amacında olduklarını belirtirken, “ İşimiz Hizmet Gücümüz Millet “ diyerek sadece halkımıza daha güzel hizmet yarışında olduklarını dile getirdi.

Nevşehir’in su konusunda uzun yıllar sorun çekmemesi adına iki projeden bahseden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Avanos’tan Kızılırmak suyunun son derece modern bir şekilde arıtılıp içme suyu olarak ilimize getirilmesi konusunda ciddi mesafeler alındığını söyledi.

Bu sistemin Amerika’da uygulandığını kaydeden Göktürk, “Kızılırmak’tan su getirme projesi Irmak üzerine pompayı kurup su alma meselesi değil. Kızılırmak kenarında sondajlar kurup ırmaktan süzülen suyu alıp bunu içme suyu haline getirmek amaçlanıyor. Bu sistem Amerika’da sadece bir yerde kullanılıyor, Ülkemizde ilk kez ilimizde uygulanacak. Memba suyu kıvamında bir su elde edilecek. Sondajı vurduk, suyu bulduk hadi sisteme gönderelim meselesi değil bu konu. Kızılırmak’tan içme suyu getirilmesi fikrine insanımızın çekinceli yaklaşması tabi normal. Ama yapılınca görülecek ki yine doğru bir iş yaptığımız ortaya çıkacak” diye konuştu.

Yıllardır Nevşehir kamuoyunda konuşulan, ancak bir türlü akıbetinden haberdar olunamayan Niğde Çamardı’dan Nevşehir’e içme suyu getirilmesi konusundaki proje ile ilgili açıklamalarda da bulunan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, bu projenin finansal açıdan da, uygulanabilirlik açısından da son derece olumsuz olduğunu dile getirdi.

Konuyu Milletvekili seçildikleri günden itibaren araştırma ve inceleme fırsatı bulduklarını, hatta konuyla ilgili Niğde ve Aksaray Milletvekilleriyle de istişarelerde bulunduklarını belirten Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, “Çamardı Projesi yıllardır dillendirilen ama izahı yapılmayan bir konu. Milletvekili seçildiğimiz ilk günlerden itibaren bu konuyu inceledik. Hatta Niğde Milletvekilleri ve Aksaray Milletvekilleriyle de bu konuyla istişarelerimizde oldu. Çamardı bölgesinden içme suyu getirmek büyük bir külfet. Oradaki suyun iki ile yetmeyeceği yönünde de tespitler var. Sonra oradan ilimize su getirmek öyle kolay bir iş değil. Çok maliyetlere terfilere ve pompajlara ihtiyaç duyuluyor. Suyun ilimize getirileceği mesafe yaklaşık 100 Kilometre. Avanos’tan ilimize getirmek 20 Kilometre. Ve elde edeceğiniz suyu üçe bölüşeceksiniz. Sonra Niğde su konusunda problemini çözmüş bir il değil. Onlarda arayış içerisinde. Oradan artanı da Aksaray kullanma çabasında. Buralardan suyu taşıyabilmek için çok ciddi bütçeye imkanımız var. Hadi getirdik suyun tonu 5-6 lira dedik. Ne olacak o zaman?. Bu proje verimli bir proje değil. Bunu araştırdığımız için söylüyoruz.  Bizim çabamız hizmeti en kısa yoldan, en verimli bir şekilde halkımıza sunmak” açıklamasında bulundu.