NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, İlimizin her alanda olduğu gibi tarımda karşılaştığı sorunları bildiklerini ve kendilerine bu konularda bilgilerin aktarıldığını belirtti.
Tarımda karşı karşıya kalınan sorunların çözümü için gerekli tüm girişimlerde bulunduklarını ve bulunmaya da devam edeceklerini kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Türkiye genelinde ve Nevşehir Yöresinde üretilen patatesin geçtiğimiz yıl 7 Milyon tona ulaştığını, ilimiz genelinde patates ile ilgili bir sorunun yaşanmaması için gerekli girişimlerde bulunduklarına dikkat çekti.
Göktürk, “İlimizin tarım sorunlarını biliyoruz. Bizlere devamlı olarak bilgi aktarılıyor. Ulaşılabilir durumdayız. İlimiz çiftçilerinin sorunlarının takibi ve çözüme kavuşturulması anlamında her üç milletvekili olarak çalışıyoruz. Örneğin geçtiğimiz yıl ilimizde yaşanan don hadisesinin ilimizde tekrar yaşanmaması için çalışmalarda bulunduk. Ton başına 50 TL bir destek alarak patateste ciddi bir Pazar oluşmasına imkan sağladığımızı düşünüyorum. Tahmin edilen Türkiye genelindeki patates rekoltesi 4.5 – 5 Milyon tondu, ama gerçekleşen 7 ton civarındaydı. Başka türlü bu patatesin eritilmesi mümkün görünmüyordu ve çok şükür bu yıl patatesle ilgili çok büyük bir sorun yaşamadık” diye konuştu.