Sivil toplum kuruluşları sandık güvenliği için çalışmalara başladı. 7 Haziran'da önemli hizmetler yapan 'Oy ve Ötesi' platformuna 'Benim Oyum' da eklendi. Haraketin kurucusu Gökhan Özbek, "Tamamen sivil bir insiyatifiz ve hiçbir partiyle ilişkimiz yok. Amacımız seçimin demokratik bir şekilde gerçekleşmesine katkıda bulunmak." dedi.

2014 yerel seçimlerinde Kâğıthane'de oy hırsızlığı yapıldığının mahkeme kararıyla ortaya çıkması, sandık güvenliğiyle ilgili endişelere yol açtı. Sivil toplum kuruluşları seçimlerin daha demokratik bir şekilde geçmesi ve sandık güvenliğinin sağlanması için 7 Haziran seçimlerinde büyük bir çalışma yürüttü. Bu sivil oluşumlar, 1 kasım seçimi için tekrar çalışmalara başladı. Bir önceki seçim döneminde 'Oy ve Ötesi' ismiyle seçim sandıklarına sahip çıkan platforma şimdi 'Benim Oyum' isimli bir başka sivil oluşum eklendi. Her ikisinin de amacı, seçim öncesi ve sonrasında sandıkların güvenliğini sağlayarak seçime hile karışmasını önlemek. 

'Benim Oyum' hareketinin kurucusu Gökhan Özbek, Türkiye'de yaklaşık 15 il ve 182 ilçede seçimin şaibeli olma ihtimaliyle kıl payı parlamentoda dağılımı değiştirebilecek yerler olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Özbek, "15 il 180 ilçede gönüllü arıyoruz. Benim Oyum'un bir amacı var. Biz bu illerde seçimin demokratik bir şekilde geçmesi, hiçbir şaibenin olmaması ve sonuçlarını anında, herhangi bir manipülasyon olmadan kamuoyuna paylaşmak istedik. Biz sivil bir inisiyatifiz; herhangi bir dernek vakıf ya da siyasi bir partiyle hiçbir ilişkimiz yok." dedi.