NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde belediyenin yol çalışmalarında kullandığı kilitli parke, bordür taşlarını gelişi güzel bir alanda bulundurmasına tepki günden güne büyüyor.

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’e gelen yerli yabancı turistlerin en büyük ilgi odağı konumunda bulunan Göreme beldesinde belediyenin Avanos yolu üzerinde oluşturduğu alan dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Söz konusu alanın kocaman bir mezbelelik haline geldiğine dikkat çeken Göreme Belediye Başkan adayı Mustafa Mızrak, Göreme gibi Kapadokya bölgesinin can damarı bir beldenin giriş çıkışlarında ortaya konulan bu tür olumsuz görüntülerin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğine değindi.

Mızrak, “Göreme belediyemizin yol çalışmalarında kullandığı parke ve bordür taşlarını etrafı bile çevrilmemiş, gelişi güzel bir alan içerisinde bulundurması Avanos yolu çıkışında çok kötü bir görüntü sergiliyor. Bölgenin ne tarihi dokusuna, ne de ekolojik dengeye uygun olmayan bu görüntüleri gören beldeye gelen yerli ve yabancı turistlerin Göreme’ye bakış açısını düşünmek bile istemiyorum. Gelişi güzel atılmış, mezbelelik haline gelmiş bu alanın bir an önce ıslah edilmesi en büyük arzumuz” diye konuştu. 

Ali Çamur