30 Mart 2014 ‘te yapılacak yerel seçimlerde CHP adına Göreme’de Halil Özbek ‘in tek aday olarak yarışa katılacağı öğrenildi.

1950 yılında Göreme’de doğan Halil Özbek, 1972 yılında Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Yüksek öğrenime ilaveten, 1993 yılında Gazi Üniversitesinde İşletme Yönetimi dalında Yüksek Lisans eğitimi tamamlayan Özbek, 1996 yılında da Siyasal Bilgiler Fakültesinde Avrupa Birliği Uzmanlık öğrenimi yaptı. 1994 yılında Mali Müşavir ruhsatı alan Halil Özbek İngilizce biliyor, evli ve 2 çocuk sahibi.

CHP Göreme adayının iş yaşamı da yaptığı eğitim gibi oldukça uzun ve ayrıntılı. 1969 yılında Turizm ve Tanıtma Bakanlığında göreve başlayan Halil Özbek, 1973 yılında girdiği sınavı birincilikle kazanarak yaklaşık 23 yıl süreyle kamu kurumlarında Müfettiş ve Başmüfettiş olarak görev yapmış. 1996′da emekli olduktan sonra ülkemizin büyük firmalarında üst düzey yönetici olarak çalışan Özbek, 2005′tenberi Mali Müşavirlik yapıyor. Birçok Kalkınma Ajansında Proje Uzmanı olarak görev alan CHP adayı, Avrupa Birliği projelerinin hazırlanması ve yatırım danışmanlığı hizmetini de yürütüyor.

İlkokuldan sonraki okul ve iş yaşamı nedeniyle ayrılsa da Göreme ve Göremeli hemşehrileri ile ilişkisini hiç koparmayan Halil Özbek, her fırsatta beldesine gelmekten ve insanlarla iç içe olmaktan mutluluk duyduğunu, son 3-4 yıldanberi de zamanının büyük kısmını Göreme’de geçirdiğini ifade etti. Son yıllarda ciddi gelişmeler kaydeden Kapadokya ve özellikle Göreme’deki turizm hareketini çok iyi tahlil ettiğini, işletmelerin ve bölge insanının beklentilerini, yaşadıkları sorunları ve çözümler konusunda tutarlı ve gerçekleşebilir projeleri olduğunu, özellikle belediyelere çok ciddi kaynak yaratacak Avrupa Birliği projeleri hazırlayarak Göreme’nin her konuda daha da gelişmesi, yeni iş alanları açılması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, turizm sektöründe faaliyette bulunan her işletmenin çok daha karlı ve verimli çalışmasını sağlayacak şekilde belediyecilik yapacağını açıkladı. Halil Özbek, belediye hizmetlerinin her aşamasında insanlara eşit mesafede, tarafsız, objektif ve hoşgörülü, alınan kararların ve uygulamaların açık ve şeffaf, halkın katılım ve denetimine açık olmasının önde gelen ilkeleri olacağını belirtti.

Halil Özbek; yapacağı projeler, ekonomik, kültürel ve sosyal çalışmalar sonunda Göreme’nin bir “dünya kenti, marka kent” olmasını sağlayacağını, seçilmesi halinde aslında Göreme ve Göreme’linin kazanacağını söyledi.

HABER: www.avanosgazetesi.com (Metin Yıldırım)