AK Parti Göreme Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Durmaz bugün aday adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere Nevşehirli Basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Nevşehir Yerel Medyası ile birlikte bir araya gelerek neden belediye başkanı adayı olduğu ve projeleri hakkında bilgiler veren Durmaz oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.


Durmaz Özlediğimiz Göreme Kasabasını oluşturmak için bizim dört ana başlıkta topladığımız Acil Orta kısa ve uzun vadeli hazırladığımız eylem planı ile birlikte bir kalkınma planı hazırladık.

"Sorunlarıda çözümünüde çok iyi biliyoruz..."

Göreme nin sadece Açık hava müzesinden ibaret olmadığını ifade eden Durmaz, Göreme kasabasının  tamamının taşı toprağının altın olduğunu ve her bir tarafı zaten açık hava müzesi görünümünde Göreme kasabamız başlıbaşına genel olarak zaten büyük özellikleri olduğunu belirtti.

Göreme tarım alanı hayvancılık yada sanayisi olan bir belde olmadığını Allahın bahşettiği Doğal ve tarihi güzellikleriyle herşeyiyle Ağırlık vereceği konu Yüzde yüz Turizm...Biz bunun için bugün değil yarınları düşünerek bu değerleri korumak yaşatmak zorundayız.Kasabalı halkımız bu bilinçte üzerine düşeni yapıyor bizlerde Yerel Yönetimler olarak bu hassas noktada çözüm ve projeler yürütmek zorundayız dedi.

Biz Allah kısmet ederde Aday gösterilirsek kasabamızdaki Turizmci gençlerimizden oluşturacağımız meclis ve halkımızla Ortak Akıl ve ortak düşünce zihniyetiyle Göremeyi hep birlikte yönetmeye talibiz.

"Göreme Herşeyiyle Çok Özel Bir Dünya Beldesi...."

Başkan aday adaylarımızın her biri kasabamızın yetiştirdiği değerli değerler ve her birinin kasabamıza emeği ve hizmetleri olmuştur.Biri iki dönem sürdürdüğü eski başkanlığı döneminde,bir diğeri muhtar olarak ve mevcut Başkan Nuri Cingil beyde kasabamıza Başkanlık göreviyle farklı şekillerde hizmet etmiştir bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.

Aday adaylığı demokratik bir hak ve Bu bir bayrak bir hizmet yarışı bizde bu kutsal göreve Göremeli hemşerilerimize bir Göreme sevdalısı olarak çeyrek asırdır turizmin içinde Göreme de yaşayan biri olarak bilgi tecrübe ve projelerimizle daha iyisini yapmaya halkımıza en güzel hizmeti sunmak için bu kutsal ve onurlu göreve talibiz dedi.

"Göreme de AK Parti Oylarını Katlayacak..."


Aday adaylığını ilk olarak Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ile paylaştığını belirten Durmaz,Kasabamız Kapadokya nın kalbinde bulunduğu konum ve özellikleri itibariyle kaybedilecek bir dakikalık lüksü dahi olmadığı bilincindeyiz diyerek Göremeli turizmcilerimiz ve vatandaşlarımızın büyük destek ve teveccühleriyle,Ülkemizin içerisinde bulunduğu Yerel seçimler öncesinde bu tarihi süreçte gönül verdiğimiz AK Parti oylarını kasabamızdan hiç olmadığı kadar artırarak bu sürece en güzel destek vereceğimizden en ufak bir şüphemiz yok dedi..


 Göreme’de yaklaşık 20 yıldır Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanlığını sürdüren Mustafa Durmaz, Göreme’nin 2 bin 500 nüfusa sahip olmasına karşın her yıl yaklaşık 2-2,5 Milyon turist ağırladığını ifade etti. Bu haseple her ay ortalama 250 bin yerli yabancı gizli nüfusuna en güzel hizmeti verecek bilgi ve donanıma sahibiz.Zira Göreme beldemizde Yerel Yönetim anlayışı çok ama çok önemli,Göreme den başlayarak bir bütün olarak Kapadokya ve Ülke turizmi tanıtımı içinde bir o kadar hassas ve önem arz etmektedir dedi.

Göreme’nin bir dünya kenti olmasına karşın turizmde bazı sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Durmaz: “Beldemizin başlıca geçim kaynağı turizm. Burada turizm ile bir şekilde meşgul olmayan hiç kimse yok. Buna karşın turizmde bazı eksikliklerimiz olduğuna inanıyorum ve bunları çözmek için belediye başkanlığına talip oldum. Aday adaylığı için çevremden ve kasabamızdaki turizmcilerden yoğun baskılar geldi. Bende bunları geri çevirmedim ve göreve talibim. Eğer aday gösterilip belediye başkanı seçilirsem Göreme’yi turizmcilerimiz ile beraber yöneteceğiz. Kasabamızda birlik ve beraberliği sağlayarak hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Eğer bu görev bana layık görülürse ve aday gösterilirsem hem partim hemde Göreme kazanır. Göreceksiniz eğer aday olursam AK Parti beldemizdeki seçim sandıklarında oy patlaması yaşayacak” Kendime ve Göremeli hemşerilerime sonsuz güveniyor ve inanaıyorum dedi.