NEVŞEHİR (Göreme) - CHP Nevşehir Milletvekili Adayı Bülent Tekiner, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Merkeze bağlı Göreme beldesini ziyaret eden Tekiner, kadınlardan büyük destek gördü. Nevşehir’den uzun yıllar sonra Meclis’e giden ilk CHP’li vekil olmayı hedefleyen Tekiner, “Kadınların el üstünde tutulduğu, horlanmadığı, ezilmediği, şiddete maruz kalmadığı bir Türkiye için yola çıkıyoruz” dedi.

 

ŞİDDETE DUR DİYECEĞİZ

Göreme eski Belediye Başkanı Fevzi Günal tarafından organize edilen toplantıda Göremeli kadınlarla bir araya gelen CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, kadına yönelik şiddet vakalarında kentin iyi bir sicili olmadığını ve Türkiye’de ilk sekiz içinde yer aldıklarını söyledi. Bu tablonun guru verici bir yanı olmadığını kaydeden Tekiner, sosyal adaleti ön plana çıkaran projelerle kadına yönelik şiddetin olmadığı, yaşanacak bir Türkiye yaratmak için yola çıktıklarını belirtti.

 

ONURLU BİR GELECEK İÇİN AİLE SİGORTASI

CHP Aile Sigortası Programının, iktidarının sosyal yardım politikalarının tersine, istihdamı ve kadınların çalışmasını teşvik edeceğini anlatan Tekiner, böylelikle zayıflatılan bireysel özerkliğin, ailenin ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesini hedeflediklerini söyledi. Onurlu bir gelecek için sadaka kültürünü ortadan kaldıracaklarını ve kadını ön plana çıkaran sosyal politikalarla daha demokratik bir Türkiye yaratacaklarını vurgulayan Bülent Tekiner, “CHP iktidarında yurttaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzen kurulacak ve hiçbir yurttaşımız evsiz kalmayacak, yatağa aç girmeyecek daha da önemlisi çocuklarımız artık çalışmak zorunda kalmayacak.” dedi.