“Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” konusunda temaslarına devam eden AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Eczacı Mustafa Açıkgöz ve  Av. Ebubekir Gizligider, Nevşehir Eczacılar Odasını ziyaret etti.

Ziyaretinde oda Başkanı Tansu Dörtkol ve yönetim kurulu üyeleri ile meslektaşları tarafından karşılanan AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, eczacılara anayasa değişikliği halk oylamasını anlattı.

BU BİR PARTİ MESELESİ DEĞİL


16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili bilgiler veren Milletvekili Açıkgöz, Türkiye’de tıkanan ve işlemez hale gelen sistemin anayasa değişikliği ile işler bir hale geleceğini vurguladı. Bunun bir parti meselesi olmadığına dikkat çeken Açıkgöz, Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren önemli bir adım olduğunu ifade etti. Açıkgöz, “Türkiye’nin siyasi gelişim dinamiği bizi bugünler getirdi. Aslında 2007 referandumu sonrası halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanlığı ile zaten Cumhurbaşkanlığı sistemi gelmiştir. Bundan sonra yapılan Cumhurbaşkanlığı sistemi nasıl daha iyi hale getirilebilir, bunun tartışmasıdır. Türkiye’de halkın demokrasi mücadelesinde bu noktaya gelindi. 1982 Anayasası yarı başkanlık sistemine evrimlenmiş kendine özgü bir sistem getirdi. Bu durum zaman içinde çatışmalara neden oldu. Bugüne kadar sistem dışı unsurlar sisteme müdahale etmiştir. Şimdi yeniden halkımıza müracaat edeceğiz. Halkımızın iradesine güveniyoruz” dedi.

Açıkgöz; 16 Nisan'da EVET diyerek Tarih Yazacaksınız!
 
Anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili düşüncelerini eczacı meslektaşları ile paylaşan Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Güçlü Bir Türkiye İçin Siz Değerli Meslektaşlarımdan ve tüm Hemşehrilerimden desteklerini bekliyorum. İnşallah, 16 Nisan'da Yeni ve Güçlü Türkiye için bir tarih yazılacak ve bu tarihe sizler oylarınızla damga vuracaksınız dedi.

 
OLUMSUZ ŞARTLARDA OLAN ANAYASAYI DEĞİŞTİRİYORUZ 
Türkiye’nin gelişmesi ve yarınlarına emin adımlar atması için anayasa değişikliğine gidildiğini dile getiren Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider de, özellikle rejim tartışmasının yersiz olduğunu söyledi. Gizligider, “İşin özü Cumhuriyettir. 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ettik. Cumhuriyet milletin kendini yönetecekleri kişileri kendisinin seçtiği bir yönetim şeklidir. 1923’ten 1950’ye kadar tek parti olarak seçim yapılıyordu. CHP 1950’ye kadar bu toplumun temel değerlerine karşı bir savaş açtı. Türkçe ezan okutuldu. Sonra 1948 de imam Hatip okullarını açtılar. Sonra seçimle Menderes geldi ve memlekete çok hizmetleri oldu. 10 yıl boyunca ülkemiz kalkındı. Ancak CHP zihniyeti Menderes’i darbe ile devirdi. Bundan sonra oturdular kendilerine göre yeni bir anayasa yaptılar. Bu anayasa ile kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak istediler. Bunun dışında devletin diğer kurumlarını da aldılar. 80’de yeniden bir darbe oldu. 82 anayasası yapıldı. Bu sefer Cumhurbaşkanı tam yetkili ancak sıfır sorumluluk haline dönüştürüldü. Sadece vatana ihanet suçundan yargılanabiliyordu. Biz şu an bu olumsuz şartlarda olan anayasayı değiştiriyoruz” diye konuştu.

Referandumdan çıkacak evet kararıyla güçlü ve büyük bir Türkiye’nin kapıları açılacağını belirten Gizligider, "Nevşehir'de hemşehrilerimizi dinliyor, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ni anlatıyoruz. Görüyoruz ki Nevşehir kararını vermiş. 16 Nisan’da evet ile kazanan Türkiye, kazanan milletimizin kendisi olacaktır" dedi.


Milletvekilleri Açıkgöz ve Gizligider, konuşmalarının ardından soruları yanıtladı. 

Anayasa değişikliği halk oylamasının Türkiye’ye hayra vesile olmasını dileyen Eczacılar Odası Başkanı Tansu Dörtkol, Milletvekili Açıkgöz ve Gizligider’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.