Uğur, Nevşehir Belediyesi'nin Türkçe Kararını Bekliyor
 11 yıldır Türkçe ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenleyerek gençleri ve Nevşehir halkını bilinçlendiren Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, 2008 yılında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkçe konulu konferansta, Nevşehir'de Türkçe işyeri ve tabela istekleri ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya'dan aldıkları sözün ardından 2012 yılında da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in verdiği sözün gerçekleştirilmesini bekliyor.

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur; "Nevşehir'de Türkçe tabela ve işyeri isimleri ile ilgili duyarlılığımızı 2012 yılında Belediye Başkanı Hasan Ünver'e ilettiğimizde bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve 2012 yılının sonunda bu işin resmi karara bağlanacağını, Nevşehir Belediyesi'nin yaptığı zaman en iyisini yapacağına dair söz almıştık. Fakat 2013 yılının sonuna yaklaştığımızda hala konu ile ilgili bir gelişme görememek bizleri üzüyor" dedi.

 

Nevşehir halkının 26 Eylül Türk Dil Bayramı'nı kutlayan Uğur, Hasan Ünver ve belediye meclisinden gelecek olumlu haberin bayram havasını doyasıya yaşatacağını belirtti.