19 Mayıs, milletin hafızasına,kendisine kefen biçilen bir milletin yeniden ayağa kalkmaya başladığı gün olarak tarihe geçmiştir.Türk Milleti, boynuna asılan 'hasta adam' yaftasını kırıp atmış, ona kefen biçenlere bu toprakları dar ederek, tarihi misyonuna sahip çıkmıştır.
Şimdi Türk Gençliği olarak bizlere düşen görevde milli benliğimize sahip çıkıp, vatanın bölünmezliği, milletin birliği, ülkenin tekliği hususunda bilinçlendirme çalışmaları yaparak, milletimizin mücadele azmini, birlik ve bütünlüğünü, 19 Mayıs 1919'daki gibi diri tutmaktır.
En zor şartlarda bile bağımsızlık ateşini kaybetmeyen, köle olmaktansa yok olmayı erdem kabul eden  bir milletin torunları olarak,çeşitli bataklıklara çekilmek istenilen gençliğimize sahip çıkmalı,onlara gerekli ilgi ve özeni  göstermemiz  gerekmektedir.
Bu bağlamda,gücünü imanından alan hür bir gençlik olarak,bizlere atalarımızdan emanet bırakılan mirasların farkında olacağımızdan ve gençliğimizi bu uğurda harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Bu duygu ve düşüncelerle milli mücadele önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarına Allah'tan rahmet diler, milletimizin bayramını tebrik ederiz.
 
 
Nevşehir Alperen Ocakları
Eğitim,Kültür ve Dayanışma Vakfı