Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez KRT televizyonunun video konferans sistemiyle konuğu oldu.

Bu kurultay bizim, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar kurultayı olacak....

Önümüzdeki günlerde yapılacak kurultaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Kamil Gülmez, "Bu kurultay bizim, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar kurultayı olacak. Kayseri ilindeydim. Bölgenin 7 İl başkanı bir araya geldik. Kurultayda ne yapacağımızı oturduk konuştuk ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğimizi açıkladık. Ayrıca ilimizde bulunan 6 kurultay delegemizle birlikte değerlendirmelerde bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin gereğini yerine getiren bir partidir. Bizim kurultayda kıstasımız; Partiye hizmet etmiş olan, bilgi ve birikimi olan,  donanımlı olan arkadaşlarımızı Kurultayımızda delege olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bölge turizmi Pandemi'den çok olumsuz etkilendi

Pandemi döneminde bölge turizminin büyük olumsuzluklarla boğuşmak durumunda kaldığını, Nevşehir ve yöresinde tarım ve hayvancılık konusunda da ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade eden Başkan Gülmez, "Nevşehir ülke ve dünya turizminin önemli kültür turizmi merkezlerinden biri. Pandemi döneminde en çok olumsuz etkilenen sektörlerden biri de turizmdir. İlimizde hizmet sektöründe, turizme dayalı hizmet sektöründe çalışanların büyük bir bölümü işsiz kaldılar. Bu insanlarımız gerçekten zor durumdalardı. Avanos belediyemizle iş birliği yaparak gıda kolileri dağıttık. Askıda fatura uygulaması ile bu insanlarımız arasından gerçekten zor durumda bulunanların su ve elektrik faturalarını ödemek için bir takım girişimlerde bulunduk. Turizmcilerimiz teşvik bekliyor. Şöyle örnek vereyim; 220 kişinin çalıştığı bir turizm firmasında 215 kişi işten çıkarılmış. Sadece 5 kişiyle faaliyetini sürdürmek durumda. Bu insanlar aç ve gerçekten zor durumdalar. Bu insanlara 1000 TL gibi bir yardım yapıldı. Günümüzde bu rakam oldukça gülünç bir rakam. AB ülkelerine ve dünya ülkelerine baktığımızda bu rakamın ne kadar gülünç bir rakam olduğunu görüyoruz. Öte yandan ilimiz tarım ve hayvancılık konusunda da gelir elde eden bir il. Bu eskidendi tabi. Günümüzde tarım ve hayvancılık ile uğraşan insanlarımız çok dertli. Girdi fiyatları çok yüksek. Üretilen ürünler değerinin altında satılmak zorunda kalınıyor. Buğday ve arpa toprak mahsulleri ofisi tarafından tüccardan daha aşığı fiyata alınıyor. Suriye'den buğday ve arpa ihraç ediyoruz. Bu konular kurultayımızda enine boyuna ele alınacaktır. Sayın Genel Başkanımız da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak hükümetin ekonomi konusunda umut vermediğini ortaya koymuştur" dedi.

Çiftçilerimizin tarlaları hacizli....

Söz konusu TV programında bölgedeki patates üreticilerinin sıkıntılarını da dile getiren CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, "Bir takım siyasetçiler Nevşehir'de patates üretiminden kaynaklı çiftçinin elektrik borçlarını ödememeleri konusunda telkinlerde bulunmuşlar. Yıllarca bu borçlar ertelenmiş. MEDAŞ özel sektöre satılınca bu borçlar karşılığında çiftçilerimizin tarlalarına haciz koymuş. Şu anda Derinkuyu bölgesinde, Kaymaklı'da, Mazı'da, Ürgüp'te çoğu tarlalarımız üreticilerin borçlarından dolayı hacizli durumda. Bu çiftçilerimizin sıkıntılarına bir çözüm bulunması gerek. Patates üreticilerimiz üretiyor ama değerinde satamadığı için ürünü satamıyor. Mazı köyünde bir depoda 500 ton dolayında Patatesin satılamadığını ve çürümeye terk edildiğini bizzat gördük. Bu konuda da iktidarın üzerine düşeni yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.