Hacıbektaş Murat Karayalçın Park’ında bir basın açıklaması yapan Recai Aksu, “Hacıbektaş’ta değişim şart, Çünkü, Hacıbektaş 5 bin kişilik bir köy değil, 25 milyonluk bir dünya kenti! Çünkü, Hacıbektaş yılın 365 günü yerli ve yabancı turistlere yönelik inanç turizmine açılmak zorunda! Çünkü, Hacıbektaş, altyapısı yetersiz, toz toprak içinde bir kent olmayı değil, yaşanabilir ve övgüyle söz edilebilir bir dünya kenti olmayı hak ediyor” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, ABF Genel Başkan Yardımcısı Servet Demir, Şahkulu Sultan Dergahı Başkanı Mehmet Tural, Hubyar Eğitim Vakfı Başkanı Hıdır Temel başta olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı Basın Toplantısı’nda Recai Aksu, “Hacı Bektaş Veli’nin kenti, birbiriyle kavgalı değil, birbiriyle barışık insanların yaşadığı ve hepimizin gurur duyduğu bir kent olmalıdır” dedi.

Toplantıya Hacıbektaş Platformu ve Hacıbektaş sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katılırken, Recai Aksu’nun Hacıbektaş Beleidye Başkan Adaylığına Hacı Bektaş Veli Dergahı Portnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’un da  destek verdiği açıklandı.

Aksu Hacıbektaş belediye başkanlığına neden aday adayı olduğunu da açıkladığı sözlerine şöyle devam etti; “Her şeyden önce Hacıbektaş ilçesinin hak ettiği bir noktada olmadığı için adayım!. Ve asıl olarak bundan dolayı, yani, Anadolu’nun “serçesmesi” olan Hacıbektaş İlçesi’ni alt yapısı ile, kurumsal kimliği ile, görünürlüğü ile Türkiye’de ve bütün dünyada hak ettiği saygın bir inanç merkezi yapmak için adayım!. Hacıbektaş İlçesi’ni, yılın 365 günü yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir inanç merkezi yapmak için adayım!. Hacıbektaş İlçesi’ni, farklı kültürlerin ve inançların eşit koşullarda yan yana kardeşçe yaşayabileceğini gösterecek bir merkeze dönüştürmek için adayım!. Hacıbektaş İlçesi’nin mimari yapısını, Hacı Bektaş Veli Dergahı’nın mevcut mimari yapısına ve ruhuna uygun olarak, girişinden çıkışına kadar yeniden dizayn etmek için adayım!. Aday adaylığımı ilan ederken başladığımız takım çalışmasında olduğu gibi, öncelikle bu sürece katkı sunabilecek herkesle birlikte çalışacağız. Kim, yeni ve çok daha etkili; Türkiye’nin ve dünyanın çekim merkezi olabilecek bir Hacıbektaş’ı yaratmak istiyorsa, onunla yan yana yürüyeceğiz. Din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeden eşitlikçi, demokratik ve katılımcı bir belediye yapısı yaratmak amacıyla çalışacağız. İlçeyi ilgilendiren önemli kararların tümünü Hacıbektaşlılarla birlikte alacağız.

Hacıbektaş’ın, yalnızca Hacıbektaş Belediyesi sınırları içinde yaşayan yurttaşlardan ibaret olmadığını, milyonlarca insanın Hacıbektaş’la gönül bağı olduğunu bilerek, Hacıbektaş felsefesiyle barışık olan işadamlarından, eski ve yeni milletvekillerinden, aydınlardan, akademisyenlerden sanatçılardan, gazetecilerden ve kanaat önderlerinden oluşan geniş bir Danışma Meclisi oluşturacağız. Hacı Bektaş Veli Dergahı’nın mimari yapısına uygun olarak kenti yeniden dizayn etmek, kentsel dönüşümü de buna uygun planlamak için gönüllü mimar ve mühendislerden oluşan bir Planlama Grubu oluşturacağız. Hacıbektaş’ın alt yapısını, yolunu, suyunu, elektriğini, tuvalet ve kanalizasyonunu büyüyen  ve 365 gün inanç turizmine uygun hizmet veren bir yapıya taşıyacağız. Yalnızca üç gün süren Hacı Bektaş Veli Anma

Törenleri sırasında değil, bütün yılı hesap ederek, Hacıbektaş’ın konaklama ihtiyacını yeniden planlayacağız ve hayata geçireceğiz. Hacıbektaş’ın mevcut olanakları ve bütçesiyle bu çalışmaların hiç birini yapmamız mümkün değildir! Bunu iyi bilerek, mevcut olanakları; daha

doğrusu olanaksızlıkları aşmak ve Hacıbektaş’ı bir dünya kenti yapmak için yola çıkıyoruz!

Bu nedenle öncelikle, hem Hacıbektaşlılarla kendi içimizde, hem de Hacıbektaş dışında Hacıbektaş’a gönül vermiş herkesle toplumsal barışı yeniden sağlayacağız. Küskünlükleri, kırgınlıkları, dargınlıkları aşacağız!. Hacıbektaş İlçesi’nin hak ettiği yere gelmesi için çalışacak, büyük bir Hacıbektaş Lobisiyaratacağız.

Durum tespiti yaptıktan, ihtiyaçlarımıza uygun bütçeyi tespit ettikten sonra;

Devletten daha fazla bütçe isteyeceğiz!  Sol ve sosyal demokrat büyükşehir, il ve metropol ilçe belediyelerinden nakdi ve ayni yardım isteyeceğiz! Ülke içinde bir çok belediye ile Kardeş Şehir olacağız!  Kardeş Şehir politikamızı asıl olarak dünya ölçeğine yayacağız ve dünyaya bakışları, insana bakışları bize yakın olan onlarca şehirle Kardeş Şehir olacağız ve oralardan Hacıbektaş’a kaynak aktaracağız!. Avrupa başta olmak üzere bütün Hacıbektaşlıların ve gönüllülerinin maddi kaynaklarının ve yatırımlarının bir bölümünü Hacıbektaş’a yapmalarını sağlayacağız. Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarından Hacıbektaş’a kaynak yaratacağız!. Yeniden planladığımız kentsel dönüşümü, kentin alt yapısını de yenileyerek hayata geçireceğiz. Hacıbektaş’ı çevre dostu kent yaklaşımına uygun olarak başından sonuna kadar yeşillendireceğiz. Birçok yere dinlenme ve çocuk parkları yapacağız. Bütün ekonomik, sosyal, kültürel ve inançsal etkinlik çalışmalarını yılın 365 günü hizmet verecek bir inanç turizmi yapan bir kente göre düzenleyeceğiz. Hacıbektaş’ta hediyelik eşya ticareti başta olmak üzere, kaybolan taşçılık mesleğini yeniden dirilteceğiz, atölyeler kuracağız, bağlama üretiminde ve satışında Hacıbektaş’ı bir merkeze dönüştüreceğiz. Kamu yararı gözetmeyen hiçbir yatırım yapmayacağız. Buna paralel oluşacak yeni ekonomik girdiler,  esnaf başta olmak üzere bütün Hacıbektaşlılara en uygun şekilde yansıtılacaktır. Hacıbektaş’ta bir Alevi Bektaşi Yüksek Okulu kuracağız. Hacıbektaş’ta öğrencilere, araştırmacılara, akademisyenlere hizmet sunabilecek seviyede arşiv ve dökümantasyon merkezini de içeren büyük bir Hacıbektaş Kütüphanesi kuracağız!

Hünkar Hacı Bektaş Veli başta olmak üzere, tarih sürecinde yer almış Kadıncık Ana, Kalender Çelebi gibi önemli isimlerin tarihlerini ve önemini bütün dünyaya aktaracağız.

Ve en önemlisi, yaptığımız çalışmaların her aşamasında, açık ve denetlenebilir olacağız”.