NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde 2 ilçe dışında hemen hemen bütün ilçelerde seçimi kimin kazanacağını söylemek oldukça zor.

Seçime sayılı günler kala Hacıbektaş ilçesindeki seçim hareketliliği dikkat çekiyor. Ak Partinin özellikle kazanmak istediği ve bu yönde Ak Partili Milletvekili Ebubekir Gizligider’in de açıklamalarda bulunduğu Hacıbektaş Belediyesinde şu an seçimi kimin kazanacağını söyleyebilmek oldukça güç. Zira CHP’nin üçüncü dönem için aday gösterdiği Başkan Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun karşısında bu kez eski belediye başkanlarından Mustafa Özcivan’da var. 10 Yıl süreyle belediye başkanlığı görevinde bulunan Özcivan’ın yanı sıra iki ayrı bağımsız adayında bulunması bağımsızların mevcut siyasi parti adaylarından epey oy kaçırabileceğini gösteriyor.

Ak Parti’nin ilçeye bağlı Karaburna Beldesinde iki dönem belediye başkanlığı yapmış olan Yusuf Koçak’ı aday göstermesinin Ak Partinin Hacıbektaş Belediyesini kazanmasını sağlayıp sağlayamayacağı da merak konusu.
Zira AK Parti Adayı Yusuf Koçk ufku geniş çalışkan girşkenliği ile Hacıbektaş için büyük fırsat olarak değerlendiriyor.Hak ettiği hizmetleri Hacıbektaş ilçesinin kazanım sağlaması adına Koçak faktörü Hacıbektaş ilçesinde büyük bir ivmeyle destek buluyor

Bu arada Demokrat Partinin bağımsız adaylardan eski belediye başkanı Mustafa Özcivan’ı açık bir şekilde destekleme kararı alması da dikkat çeken diğer bir husus.