Alevi kamuoyunun yakından tanıdığı gazeteci Recai Aksu, “Hacıbektaş’ta değişim şart” sloganı ile Hacıbektaş Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
 

16 Ağustos Cuma günü Hacıbektaş Murat Karayalçın Park’ında bir basın açıklması yapan Recai Aksu, “Hacıbektaş’ta değişim şart, Çünkü, Hacıbektaş 5 bin kişilik bir köy değil, 25 milyonluk bir dünya kenti! Çünkü, Hacıbektaş yılın 365 günü yerli ve yabancı turistlere yönelik inanç turizmine açılmak zorunda! Çünkü, Hacıbektaş, altyapısı yetersiz, toz toprak içinde bir kent olmayı değil, yaşanabilir ve övgüyle söz edilebilir bir dünya kenti olmayı hak ediyor” dedi.

 

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, ABF Genel Başkan Yardımcısı Servet Demir, Şahkulu Sultan Dergahı Başkanı Mehmet Tural, Hubyar Eğitim Vakfı Başkanı Hıdır Temel başta olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı Basın Toplantısı’nda Recai Aksu, “Hacı Bektaş Veli’nin kenti, birbiriyle kavgalı değil, birbiriyle barışık insanların yaşadığı ve hepimizin gurur duyduğu bir kent olmalıdır” dedi.

 

Toplantıya Hacıbektaş Platformu ve Hacıbektaş sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katılırken, Recai Aksu’nun Hacıbektaş Beleidye Başkan Adaylığına Hacı Bektaş Veli Dergahı Portnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’un da  destek verdiği açıklandı.

 

RECAİ AKSU KİMDİR?

 

Recai Aksu, 13 Aralık 1957’de Hacıbektaş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nde İngilizce okudu. 1980 yılında Almanya’ya gitti. Almanca eğitiminden sonra Nord Niedersachsen Yüksek Okulu Sosyal Bilimler Bölümü’nden mezun oldu.

Almanya Gelsenkirchen’de çalıştığı işyerinde İşyeri İşçi Temsilciliği Başkan Yardımcılığı yaptı. 1985 yılından itibaren Milliyet Gazetesi temsilcisi oldu. Sayısız Sayısız haber ve röportaja imza atarken, Almanya’daki Türk toplumunu yakından ilgilendiren eğitim, ekonomi, siyasi ve uyum gibi konuları gazete sayfalarına taşıdı, sorunlara çözümler önerdi.

Türk ve Alman toplumunun uyumuna sunduğu katkılardan ve sosyal çalışmalarından dolayı bir çok ödül aldı. Bu ödüller içinde, “Anadile Katkı Ödülü” ve 2009 yılında aldığı “Yılın En Başarılı Gazetecisi Ödülü” onun için ayrıcalıklı ödüller oldular.

Almanya’daki Türklerin üçte birinin yaşadığı Kuzey Ren Vestfalye Eyaleti’nde “Türk Gazetecileri Birliği” Başkanı olan Recai Aksu, Düzgün Tv’de Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. SU tv, YOL tv ve Kanal Avrupa başta olmak üzere onlarca program yaptı, yüzlerce programa konuk oldu. Bir çok televizyonda da yayınlanan “Hacıbektaş Veli Külliyesi” ve “Sivas” belgeselleri yaptı.

Guiness Rekorlar Kitabı’na giren “Bin Yılın Türküsü” etkinliğinde 17 bin kişinin önünde “Basın Ödülü”ne layık görüldü. 2 Temmuz 1993 Sivas katliamının gerçekleştiği Madımak Oteli’nin Müze yapılması için ilk öneri sahiplerinden oldu, bu konuda ciddi bir kampanya örgütledi. 1999 Marmara depremi’nde Almanya merkezli yardım kampanyası olan “Umut Kent” projesinin koordinasyonu içinde yer aldı.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve Avrupa Türk Gazeteciler Birliği kurucularından olan, Recai Aksu aynı zamanda 27 yıldır Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Almanya NRW Danışma Kurulu üyesidir.

Almanca ve İngilizce bilen, Recai Aksu evli ve 3 çocuk babasıdır.