Avanos'ta 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde halen görev yaptığı Çavuşin Köyüne yeniden muhtar adayı olduğunu açıklayan Halil Çopur 5 yıl süresince yaptığı hizmetleri de anlattı. Halil Çopur yaptığı açıklamada "Çavuşinli vatandaşlarımızın ısrarlarına kayıtsız kalamadığım için 30 mart 2014 yerel seçimlerinde yeniden Çavuşin Muhtarlığına aday oldum. Yaklaşık 5 yıllık muhtarlığım döneminde köyümüz İlk okulunun eksiklerini giderdik, 13 bilgisayarlık bilgisayar odası kurduk, sağlık evimizin iç ve dışının onarımını tamamladık. Köyümüze ebe getirttik, eski kayabaşı camiimizi restore ettik, turizme kazandırdık. " dedi.

 
Muhtar Çopur sözlerinin devamında "Vadilerimizde yaya turizmini geliştirmek amacıyla tamamlamış olduğumuz proje ile bir çok kuruma örnek olduk. Köy içi yollarda ve kaldırım olmak üzere toplam 19 000 metrekare kilitli parke çalışmasını tamamladık, 1750 metrekare doğaltaş (Arnavut kaldırım yolu) çalışmasını tamamladık. 5 yıldır rutin bir şekilde mezarlığımızın bakım ve temizliğini yürüttük.
Paşabağı yeşeriyor projesiyle Paşabağları'na 4000 adet asma ve 1500 adet çeşitli meyve fidanı dikildi. Avanos yolu kenarındaki ağaçlığımıza ve mezarlığımıza toplam 5000 adet çam ve mahlep fidanı dikildi. İçme suyu hattımızın 2000 metrelik kısmı yenilendi.
Kur'an kursunu tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduk. Su depolarımızın bakım ve onarımları ve buna benzer sayısız eksiklerimizi giderdik.
Ayrıca Avanos Belediyesinin öncülüğünde koruma amaçlı imar planı çalışmalarına başladık bu klonuda başta Avanos Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mustafa Körükçü olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederim.
Lakin tecrübesizliğimizden kaynaklı hatalarımız oldu. Eğer yeniden seçilirsem geçmişteki hatalarımızdan ders çıkartarak köyümüz için daha verimli olacağımız inancındayım." Açıklamasını yaptı.

Önümüzdeki seçimlerin kırgınlık ve dargınlıklara yol açmadan Ülkemize hayırlı olmasını temenni dilerim.


Avanos Gazetesi