Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir 1. Sıra Milletvekili adayı Bülent Tekiner Ürgüp pazarını ziyaret ederek vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinledi. Pazar yerlerinde gündemin hayat pahalılığı olduğunu belirten Tekiner, CHP’nin iktidara gelmesiyle toplumun bütün kesimlerinin rahat bir nefes alacağını söyledi.  

NEVŞEHİR (Ürgüp) – 7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimine iddialı bir şekilde hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1. Sıra adayı Bülent Tekiner, önceki gün Ürgüp’te yurttaşlarla kucaklaştı. Sabahın erken saatlerinde CHP Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir ve CHP’li üyelerle birlikte Sanayi Sitesine gelerek burada emekçilerle kahvaltı yapan Tekiner daha sonra pazar yerine geçerek vatandaşların sorunlarını dinledi. 

İLK MAAŞ RAMAZAN BAYRAMINDA

Emekli yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bülent Tekiner, CHP’nin vaat ettiği iki maaş ikramiyenin ilkinin Ramazan Bayramından önce verileceğini açıkladı. Başbakan Davutoğlu ve AKP sözcülerinin her fırsatta “nereden kaynak bulacaklar” diyerek kendilerini eleştirdiğini anımsatan Tekiner, “Eğer Türkiye dedikleri gibi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisiyse ‘kaynak bulmak’ diye bir sorun olamaz, olmamalı. Ancak AKP her alanda olduğu gibi ekonomi yönetiminde de halkımızı kandırıyor. Ekonomik krizi perdelemek için çabaladıkça battıkça batıyorlar. ‘Kaynak bulamazlar, bu parayı ödeyemezler’ algısı yaratmaya çalışıyorlar. CHP iktidarında halkın parasını halka geri vereceğiz.” diye konuştu.    

 

Bugüne kadar gezdikleri ilçelerdeki Pazar yerlerinde karşılaştıkları tablonun düşündürücü olduğunu kaydeden Bülent Tekiner, vatandaşın alım gücünün düştüğünü, Pazar filelerinin boş kaldığını söyledi. Esnafın da siftah yapamadan günü kapattığından şikâyet ettiğini belirten Tekiner, 8 Haziran sabahı Türkiye’nin rahat bir nefes alacağını söyledi.