HDP Eş Başkanı Sehabat Tuncel ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Avanos'a geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Nevşehir'de seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP Eş Başkanı Sehabat Tuncel ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel seçim çalışmalarını yerinde incelemek üzere Nevşehir'in Avanos ilçesine geldi. Hdp'nin Avanos seçim bürosunu ziyaret eden Tuncel ve Tüzel'e seçim çalışmalarında Belediye meclisinde ve İl genel meclisinde nasıl bir çalışma izleneceği konusunda bilgiler verildi. Geçtiğimiz gün Aksaray'da yaşanan olayların aksine HDP'lilere Avanos'ta herhangi bir tepki gösterilmedi


HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Nevşehir'in Avanos ilçesinde HDP Avanos seçim irtibat bürosunu ziyaret etti. HDP milletvekillerini il genel meclis adaylarının yanı sıra yüzlerce yurttaş sloganlarla karşıladı. Secim irtibat bürosunda konuşan Tuncel, Avanos'da çok güzel karşılandıklarını belirterek, HDP'nin seçim çalışmaları sırasında uğradığı saldırıların CHP'nin aktif olduğu yerlerde olmasının tesadüfü olmadığını dile getirdi.

'Eskiden 'Küçük Moskova'ydı'

CHP'nin sol kesime yüzünü döndüğünü belirten Tuncel şunları dile getirdi: "CHP kimle ittifak yaptı, cemaat ve eski MHP'liler ile CHP ve diğer sistem partileri bu ülkenin geleceği hakkında hiçbir şey söylemiyorlar. Hiçbir projeleri yok. Biz HDP olarak, ülkenin sorunlarının çözümü hakkında en iddialı partiyiz. Biz barış sürecinin, kadınların ve işçi sınıfının haklarının teminatıyız. Bizim Avanos'ta yapmamız gereken, ev ev dolaşarak, sistem partilerinin yaptıklarını teşhir etmek ve yerel seçimlerden sonra ki genel seçimlerde iktidar alternatifi olmak." Avanos'a geçmişte "Küçük Moskova" denildiğini hatırlatan Tuncel, Avanos'unda kimliğiyle oynandığını ve bunu değiştirmeleri gerektiğini belirtti. 

'4 bin yıllık çömlekçilik geleneği yok oluyor'

Tuncel'in ardından konuşan HDP Belediye Meclis adayı Mükremin Tokmak, çocukluğundan beri Avanos'da yaşadığını belirterek, "4 bin yıllık çömlekçilik geleneğimiz yeni çıkan maden yasaları yüzünden yok oluyor. HES projelerinden dolayı ilçemizin ortasından geçen ırmağımız kuruyor ve bizim ırmağa ulaşmamız çekilen tellerle engelleniyor. Bizi biz yapan doğamızı elimizden alıyorlar" diye konuştu. Yurttaşlarla beraber ilçede tur atan HDP'li milletvekilleri sloganlarla uğurlandı.