NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinden Nevşehir Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Bülent Tekiner, bir milletvekili adayının sadece Milletvekilliğini değil, bakanlık, başbakanlık, genel başkanlık olması gerektiğine dikkat çekti.

CHP İl Binasında düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Tekiner, “Dünya, hepimize yetecek kadar güzelliğe ve zenginliğe sahiptir. Önemli olan bunları nasıl paylaşacağımızdır. “Hakça bir düzen” kurulabilir. Bu üstelik sanıldığı gibi çok da zor değil”

Ben ailemden bir siyasi geleneği miras aldım. Buna göre; “Siyaset, dünyayı değiştirme sanatıdır.” İşte benim için siyaset, umut işidir, yürek ve inanç işidir. Dünyayı değiştireceğime, Türkiye ve Nevşehir için çalışacağıma; kısacası hakça bir düzen kurulacağına olan umudum, cesaretim ve inancım tamdır. Unutulmaması gereken bir nokta var: Siyaset hedefsiz olmaz. Siyaset bağımlı yapılmaz. Hedefsiz bir milletvekili, yalnızca kafa sallar, el kaldırır. Oysa ki vekilin idealinde genel başkanlık, bakanlık, başbakanlık olmalıdır. Ancak “Özgür bir irade, güçlü bir Nevşehir kurabilir!” Ancak “Yüksek hedefler başarıyı getirir ve gelişmiş bir Nevşehir’i yaratabilir.” Meclis yan gelip yatma yeri değildir arkadaşlar. Maalesef; güzel ülkemiz gibi, Nevşehir’imiz de hak ettiği gibi yönetilemiyor. Tek başına hükümet olan bir partinin üyeleriyle Meclis’te temsil edilen Nevşehir; işsizlikle boğuşuyor. Tarım çöküşte. Turizmden kazanç elde etmek için hiçbir kente nasip olmayan doğa harikalarına ve turistik güzelliklere sahipken, kentimizde yoksulluk gündem konusu oluyor. Buna artık “Dur” demenin vakti çoktan gelmiştir. İşte, 8 Haziran sabahından itibaren Nevşehir’i hak ettiği gibi temsil etmek için çıktık yola. Siyasette her şey halkını ve insanını sevmekle başlar. Bu sevgi derindir, engelsizdir. Tüm inanç gruplarına, tüm düşüncelere, tüm hayat tarzlarına saygı, toplumsal barışın ve toplumsal huzurun oluşması için gereken en önemli yaklaşımdır. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayırmadan, kimseyi hor görmeden, halkımızı sadece ve sadece insan olarak görebilmeyi başarmak gerekmektedir. Sadece belirli bir siyasi görüşü değil, tüm halkımızı, Nevşehir’imizi kucaklayacak bir siyasi anlayışın yerleşmesi gerekmektedir. Bölünmeler, kutuplaşmalar, kamplaşmalar olmadan yaşamayı özlemedik mi?

Siyasetçinin halkına olan sevgisi gibi, halk da seçtiği kişilere güvenmek, inanmak ister. Bunun gerekleri bellidir. Hırsızlığa, yolsuzluğa bulaşmamış; anasının ak sütü gibi helal parayla yaşamını sürdüren kişileri ister halk. İlkeleri olan, geçmişinde büyük kırılmalar, sapmalar yaşamamış, sadece önüne gelen yasalara el kaldırıp, indiren değil, halkını en iyi biçimde temsil eden, kendisi gibi, samimi, onun haklarını cansiperane savunan kişileri ister halk. Vekilin karakteri ve samimiyeti halkın duygularına dokunmuyorsa, söylemleri ve çalışmaları da o derece havada ve yetersiz kalacaktır. Ata toprağıma olan vefa borcumu, hemşerilerime hizmet ederek ödemek için çıktım Nevşehirlimin karşısına. Hepimizin bildiği gibi; baba toprağı, ata toprağı kutsaldır. O toprak üzerinde yaşayanlar da bir o kadar değerli ve önemlidir. Bu bilinçle Nevşehirli bir kardeşiniz, arkadaşınız, evladınız olarak yanı başınızdayım. Ülkemiz ve Nevşehir çok zor günlerden geçmektedir. Tarımdan sanayiye, turizmden gelir adaletsizliğine, yoksulluktan eğitim ve sağlıktaki eksikliklere kadar çok sayıda sorunla boğuşmaktayız. Sorunlar belli. Bu sorunları biliyorum. Çözümün adresi de belli. Çünkü; inancım, heyecanım, büyük hedeflerim var. İnsanı insan olduğu için seviyor ve başka bir gerekçe aramıyorum. İlkelerim var: Dürüstlüğe, yolsuzluğun ve halka yalan söylemenin suç olduğuna yürekten inanıyorum. Hemşerilerime, ata toprağıma hizmet edecek gücüm ve değerli Nevşehir halkının haklarını savunacak cesaretim var. “Emek en yüce değerdir” diyen anlayışla hayata bakan bir kardeşiniz olarak, ekmeğine, işine, aşına göz dikilmiş, emeği sömürülen hemşerilerime “Bu düzen değişmelidir” diyorum. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde önce aday adayı olarak önseçimde Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin ve daha sonra aday olarak tüm Nevşehirli hemşerilerimin oyuna talibim. Dürüst ve temiz siyaset anlayışını, ahlakı, halktan yana tavır almayı, hoşgörüyü egemen kılmak için yetki istiyorum. Meclis’te Nevşehir milletvekili olarak, bu güzel şehri en iyi şekilde temsil edebilmek için sizlerden yetki istiyorum.” Diye konuştu.