NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele kapsamında bastırılan broşürler şehrin dört bir yanına dağıtıldı. 

Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Kullanımı ile mücadele ile bastırılan broşürlerde uyuşturucunun günümüz gençliğine olumsuz etkileri anlatılırken, uyuşturucu kullanımından nasıl korunulabileceği, hukuki boyutu, aile bireylerine düşen görevler sıralanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, “Uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı bugün maalesef ülkemizde üzerinde durulması ve kesinlikle es geçilmeyecek olan bir öneme sahiptir. Bağımlılık yapıcı maddeleri kullanmak, başı labirent sonu çıkmaz bir sokak olan bir yola girmek demektir. Madde kullanımı ve bağımlılığı sadece kullanan kişiyi etkilemekle kalmaz, yakın çevresini de içerisine alan sorunlar girdabına dönüşür. Özellikle Üniversite, lise hatta ortaokul gençliğine kadar sıçramış olan bu illet Milletimizin ve ülkemizin geleceğini köreltmektedir. Uyuşturucu madde kullanan kişi hem maddi, hem de manevi kayıpları olabileceği gibi öncelikle uyuşturucu kullanımı dinimizce haramdır. Ülkemizde yaşayan herkesi uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.