Amerika'nın Houston şehri Belediye Başkanı Annise PARKER ve beraberindeki heyet, Houston ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla, ayrıca kardeş şehir belediyesi olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmek üzere Türkiye’ye geldi. Ardından da Kapadokya’yı gezmek amacıyla bölgemize ziyaret gerçekleştirdi.

 

ABD'nin ilk kadın belediye başkanlarından Houston Belediye Başkanı Annise PARKER ve beraberindeki heyet, 19 Nisan 2013 tarihinde bölgemize gelerek, Göreme’de bulunan kaya oyma Anatolian House Otel’de konakladı. Houston Belediye Başkanı Annise PARKER ve beraberindeki heyete, Kapadokya ve Avanos bölge gezisinde Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ eşlik etti. Amerika Houston heyeti ören yerleri ve açık hava müzesini gezdikten sonra Avanos’a gelerek Venessa Seramik’te çanak yapımını izledi. Houston Belediye Başkanı Annise PARKER ve heyetinin Kapadokya ve Avanos gezilerinde, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ konuklara bölgemiz ve ilçemiz hakkında bilgiler verdi.

 

Kapadokya gezisi ve Avanos ziyaretinin ardından, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Houston Belediye Başkanı Annise PARKER’a Avanos hatırası olarak yöresel el sanatı ürünlerimizden hediye etti.