Çelik, Kırşehir’de incelemelerde bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 3 gün kala Kırşehir’e geldi ve seçim çalışmasına katıldı. 

Çelik, "Biz bu kanın akmasını durdurmak için her çareye başvuruyoruz, aklın gerektirdiği her türlü imkanı kullanıyoruz ama şunun bilinmesi gerekiyor, şehitlerimizin emanetine hıyanet anlamına gelebilecek hiçbir hareket içinde AK Parti olmaz" dedi.

Çelik, Kırşehir ziyaretinde belediye tarafından şehit aileleri ve gazilere gelir sağlamak amacıyla Kırşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ne tahsis edilen Cacabey Meydanı'ndaki kafeteryayı ziyaret etti.

Burada, şehit ailelerinin, şehitlerin kendilerine bıraktığı mukaddes emanetler olduğunu belirten Çelik, "Gazilerimiz de başımızın tacıdır. İktidarımız bunu hep böyle bildi. Bugüne kadar ne yapıldıysa bu bir vefa borcudur. Memleketin birliği, dirliği, huzuru ve barışı için hayatını feda eden insanların hatıraları bizim için çok azizdir. Onların emanetleri de bizim için aynı derecede aziz emanetlerdir. Bir insanın memleketi için parasını pulunu, malını mülkünü değil kendini feda etmesi çok önemli bir hadisedir" diye konuştu.
Çelik, memlekette çok gözyaşı döküldüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

"Son başlattığımız çözüm süreci ile birlikte bazıları bu meseleleri istismar etmeye çalışıyor. Hiç kimse şehitlerimizin kanı üzerinden siyaset, ideolojik hesap yapmasın. Bu ülkenin çocuklarının kanı üzerinden de yapmasın. Yeri geldiği zaman memleket için ölmek hepimiz için namus borcudur ancak biz ölümden ziyade hayatı ön plana çıkarmalıyız ve yaşamı büyütmeliyiz. Hükümetimiz bunun için büyük bir gayret gösteriyor. Hiçbir anne ağlamasın, hiçbir evlat babasını hiçbir kadınımız da eşini kaybetmesin."

- "Bugüne kadar sizin yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz"


Türkiye'de bir terör örgütü olduğunu ve bu örgütün de çok acımasız, kanlı faaliyetlerde bulunduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti:
"Biz bu kanın akmasını durdurmak için her çareye başvuruyoruz, aklın gerektirdiği her türlü imkanı kullanıyoruz ama şunun bilinmesi gerekiyor, şehitlerimizin emanetine hıyanet anlamına gelebilecek hiçbir hareket içinde AK Parti olmaz. Şehitlerimizin ruhuna ıstırap verecek hiçbir hareketin içinde olmaz. Memleketimizin birliği, bütünlüğü, üniter devlet yapımız hiçbir zaman hiç kimse ile pazarlık konusu edilemez. Birileri gelip bunu siyasi polemik malzemesi yapabilirler."

Çelik, bugüne kadar şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, "Sizin yanınızda olmaya devam etmek bir politik tercih, bir oy hesabı değildir. Bizim için bir ahlak meselesidir, insanlık ve memleket borcudur. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Bütün seçimlerde Türkiye'de genel atmosfer ne ise şehit ailelerinin de atmosferi odur" dedi.

- Cumhurbaşkanı seçimi

Şehit aileleri ve gazilerin bugüne kadar kendilerine en yüksek düzeyde destek verdiklerine dikkati çeken Çelik, "Başbakanımız bütün bu meselelerde en hassas insanlardan birisidir. Başbakanımız şimdi cumhurbaşkanlığına taliptir. Nitelikli bir çoğunlukla Kırşehir'in 10 Ağustos'ta Başbakanımızın yanında olmasını istiyoruz. Allah'ın izniyle başbakanımızın cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte, halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanı, halk tarafından seçilmiş bir başbakan, hükümet ve uyum içinde çalışan bir kadroyla Türkiye çok daha farklı bir yere gidecektir" şeklinde konuştu.

Şehit aileleri, gaziler ve engellilerin sorunlarını da dinleyen Çelik, daha sonra Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk'ü ziyaret etti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Çelik, akşam saat 20.00’de Beyaz Saray’da düzenlenen yemeğe katıldı ve burada Kürt aşiretinin önde gelen isimleriyle istişare yaparak, destek istedi. 







 
Haber:Kırşehir 24 Haber