1966 Nevşehir Merkez Tahta Cami Mahallesi doğumlu olan Hüseyin Varır, Gazi ilköğretim okulu, Merkez Ortaokulu ve Nevşehir lisesi mezunu olup Ailesinde ilk yüksek öğrenim gören birisi olarak esnaf içerisinde büyüdü.

Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi bölümünde tamamladı.

1988 Yılında Nevşehir devlet Hastanesi Müdürü Yardımcısı olarak ilk görevine başladı.

Günümüze kadar Hastane Müdür Yardımcılığı Hastane Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdür Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu. Son olarak Sağlık İl Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Birimindeki görevden istifa ederek AK Partiden Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Varır, Evli ve 2 çocuk babasıdır.İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Sayın Hüseyin Varır 7 Haziran Genel Seçimlerinde gönül verdiği AK Parti'den memleketine hizmet için bende varım diyerek tüm aday adaylarına bu süreçte başarılar diledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Varır, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında beni diğer Aday adaylarından ayıran en büyük farklılık 2023 Vizyonu Türkiye'sini kendisine hedef gösteren partimizin Yeni Türkiye yolunda şehrimize hizmet için Projelerimle geliyorum. dedi.

Nevşehir AK Parti Milletvekilliği için resmi başvurusunu önümüzdeki günlerde yapması beklenen Hüseyin Varır'ın seçim sürecinde projelerinide açıklaması bekleniyor.