Özellikle  Kırıkkale'nin anket sonuçlarına Erdoğan'ın tepkisi 'Fecaat' oldu.

Erdoğan bölgelere göre milletvekilleriyle görüşmesini tamamladı.. Güneydoğu, Doğuanadolu ve Karedeniz bölgesi milletvekillerinin ardından Erdoğan geçtiğimiz günde de partisinin genel merkezinde İçanadolu bölgesinden 10 ilin milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. Aksaray, Ankara, Çankırı, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinin milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları kadın ve gençlik kolları başkanları ile il koordinatör milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

 Erdoğan toplantıda, 10 ile ilişkin son anket sonuçlarını tek tek açıkladı ve bunların son yerel seçimlerle kıyaslamasını yaptı. Buna göre parti ve belediye başkanları açısından oy oranı sıralamasında 1. sırada Kayseri çıkarken, en düşük oy oranını ise Kırıkkale aldı. Kırıkkale'de AK Parti 'nin oy oranının yüzde 60 civarında çıktığını ancak yerel seçim anketi sonuçlarında bu oranın yüzde 11'e düştüğünü belirten Erdoğan'ın "Bu oran fecaat" diyerek Kırıkkale belediye başkanı ve il teşkilatına kızdığı öğrenildi.

İllerin Anketlerinin açıklanması sonrasında İç Anadolu’da Kayseri dışındaki illerde Belediye Başkanlarının oylarının düştüğü görüldü.

Ediniğimiz bilgilere göre; "Nevşehir'de AK Parti 'nin oy oranının yüzde 60 civarlarında çıktığı,ancak yerel seçim anketi sonuçlarında kısmen bir düşüş yaşandığı belirtiliyor...

 Anket sonuçlarıyla seçmenlerin nabzını tutan AK Parti Genel Merkezi Başbakan Erdoğan öncülüğünde Yerel Seçimler öncesinde ciddi tedbir alması bekleniyor.Özellikle Başkanlık sistemi konusunda hassasiyet gösteren AK Partide 2014 Yerel seçimleri büyük önem taşırken anketler sonrası Başarısız bulunanan AK Partili Belediye Başkanlarının değiştirilmesi bekleniyor..Bu konuda Tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir de de ciddi anket çalışmalarıyla Belediye Başkanlarının performasları masaya yatıralarak ,Başarısız bulunan Belediye Başkanları Bölgelerinde Kimi Belediye Başkanı olarak görmek istiyorusunuz soruları AK Partiye Yerel Seçimler öncesinde alacağı kararlar için ışık tutacak.

İÇ ANADOLU VURGUSU

'Milli birlik ve kardeşlik projesine en fazla desteği İç Anadolu bölgesinden alıyoruz.' diyen Başbakan, Şehit, gazi sayısının İç Anadolu'da fazla olmasına dikkat çeken Erdoğan, projeye desteğin de aynı oranda olduğunu açıkladı. 'Oyumuzu en fazla buralarda artırdık. Bu desteğin devam edeceğine inanıyorum. Mardin'deki konuşmam anlamlıdır.' dedi.

 

ANKET TEPKİSİ: FECAAT

Erdoğan, İç Anadolu bölgesine ilişkin anket sonuçlarını da açıkladı. Belediyelerin oy oranlarını açıklayan Erdoğan'ı kızdıran bir il vardı. Kırıkkale'deki sonuçlar Başbakan'ı hem kızdırdı hem de hayal kırıklığına uğrattı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın memleketi Kırıkkale'de partinin oyu yüzde 58, belediye başkanını başarılı bulanların oranı ise yüzde 11.2 çıktı. İlde 'yerel seçimlerde yine AK Partiye oy veririm' diyenlerin oranının yüzde 13.5, 'vermem' diyenlerin oranının ise yüzde 71.7 sonucuna Erdoğan tek bir kelimeyle yanıt verdi: FECAAT

 

KAYSERİ BİRİNCİ SIRADA

Ankette Kayseri yüzde 66 ile ilk sırada çıktı. Ankara'da ise başkanı başarılı bulanların oranı yüzde 49, başarısız bulanların oranı yüzde 29, kararsızların ise yüzde 23 çıktı. Ankete göre Ankara'da "oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 38, "vermem" diyenlerin oranı ise yüzde 46 oldu.

 

CEMEVİ AÇIKLAMASI

Erdoğan aynı toplantıda "Cemevleri ibadethane olsun" önerisine de tepki gösterdi. Erdoğan, "İslam'da ibadet yeri camidir. Cemevleri kültürel mekanlardır. Siz hiç Hristiyanlık'ta kilise dışında bir ibadet yeri duydunuz mu?" dedi.