Nevşehir'in İcik köyünde yaptırılan Kur'an kursu ve taziye evinin açılışı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Çiftci, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla ve yapılan dualarla hizmete açıldı.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı dua ile başlayan program; Vali İlhami Aktaş ve beraberinde Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Yücel Menekşe, İl Müftüsü Yakup Öztürk ve İcik Köyü Muhtarı Tayyar Köybaşı ile birlikte, Kur’an Kursu’nun ve Taziye Evi’nin açılış kurdelesini keserek, açılışı gerçekleştirildi.

Kurdele kesiminin ardından Kur’an Kursu ve Taziye Evi’ni gezen Vali Aktaş ve beraberinde protokol üyeleri, bina hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali İlhami Aktaş, Kur’an Kursu ve Taziye Evi’ni içinde bulunduran bu eserin, İcik Köyü’ne hayırlı olması temennisinde bulunarak, yapımında maddi ve manevi destek olanlara, teşekkür etti. “Rabbim burada hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

İcik Köyü Muhtarı Tayyar Köybaşı ise, köyün ihtiyacı olan Kur’an kursu ve taziye evi projesinin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

TBMM Divan Katip Üyesi, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz; "‪İcik Köyümüzde Kur’an Kursu ve Taziye Evi açılışımızı dualarla gerçekleştirdik.‬ ‪“Köylerimize, beldelerimize, ilçelerimize ve Nevşehir’imize ne yapsak azdır. Büyüyen ve gelişen Nevşehir için gece gündüz demeden çalışmaya devam. Memleket işi Gönül işi AK parti “‬ dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de: "İcik köyümüzdeyiz, açılışını gerçekleştirdiğimiz Kuran kursu ve Taziye evimiz halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile çıktığımız bu yolda yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerde Rabbim muvaffakiyetler nasip etsin..." dedi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, "Bu eserin halkımıza kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Rabbim burada hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin" dedi.

Vali Aktaş, Milletvekilleri Açıkgöz ve Menekşe, açılışın ardından köy halkının sorun ve isteklerini dinledi. 

Proğrama katılanlar duydukları memnuniyeti dile getirerek bu programın düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ettiler.

İcik Köyünde toplam; 440 metrekare arsa üzerinde, 240 metrekare kapalı alanda Vatandaş-Devlet işbirliği ile inşa edilen iki katlı binanın alt katı Kur’an Kursu, üstü katı da Taziye Evi olarak hizmet verecek.