NEVŞEHİRİN EĞİTİMDE EFSANE İSMİ SERHAT İĞDECİ ÖĞRENCİLERİYLE HASRET GİDERDİ

MİLLETVEKİLİ, İL BAŞKANI VE MERKEZ İLÇE BAŞKANI DUYGULU ANLAR YAŞADI.

Nevşehir’de görev yapan çok sayıda doktor, eczacı, öğretmen, öğretim üyesi,avukat,hakim, mühendis, mimar, işadamı gibi çeşitli meslek sahipleri Serhat İğdecinin öğrencisi.

Nevşehir’in eğitimde efsane müdürü olan İğdeci, Nevşehir siyasetine yön veren değişik partilerden çok sayıda ismin de öğretmeni.

Altınyıldız Koleji’ni ziyaret eden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ve İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver Nevşehir Anadolu Lisesinden, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ise Endüstri Meslek Lisesinden Serhat İğdecinin öğrencisi olduğundan duygusal anlar yaşandı. Ak Parti Nevşehir Milletvekili adayı Mustafa Açıkgöz de dört ziyaretçinin üçünün İğdeci’nin öğrencisi olmasını durumuna şaşırarak, Ben de yıllardır Altınyıldız Koleji’nin velisiyim uzun yıllardır bağımız var,Altınyıldız Kolejiyle büyük bir aileyiz. dedi.

Ziyaret çok sıcak bir ortamda gerçekleşti.1985 yılından 1992 yılına kadar Endüstri Meslek Lisesinde,1992-1998 yıllarında Anadolu Lisesinde,1998 yılından bugüne kadar Altınyıldız Kolejinde başarılı çalışmalar yaparak, binlerce öğrencinin ve kendilerinin çok iyi yetişmesinde öğretmenleriyle birlikte Serhat İğdecinin payının büyük olduğunu, öğrencileri olarak kendisine şükran duyduklarını belirttiler.

Ebubekir Gizligider ” Serhat bey Okul müdürü olarak Bilgi yarışmalarına başarımızdan dolayı bizi doğrudan seçerdi. Nevşehir’de birinci olduktan sonra Ankara’da finallerde dereceler kazandık. Arkadaşlarımızdan Serkan Demir Üniversite Sınavlarında Türkiye 2.si olmuştu. Yabancı Dilimiz ve bütün derslerimiz çok iyiydi. Disiplinli eğitim öğretimin yanı sıra ders sonrası da okul müdürümüzle, öğretmenlerimizle futbol oynardık. Binlerce öğrencinin arasından seçilmiştik. Sevgimizi, saygımızı hep muhafaza ettik. Bağımızı hiç koparmadık. Sürekli iyi günümüzde de kötü günümüzde de Serhat hocamla ve öğretmenlerimizle bir aradaydık. Şimdi yıllar sonra sevgimizden ve saygımızdan hiçbir şey kaybetmeden Nevşehir’in eğitimine çok büyük katkılar sağlayan Müdürümüzün karşısındayız. Emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz.

Yetiştirdiğiniz öğrenciler Milletvekili oluyor, ziyaretinize geliyor, hayır duanızı istiyor. Nasıl bir duygu merak ediyorum.” dedi.

Serhat İğdeci “Ebubekir Gizligider ve Mehmet Ali Tanrıver öğrenciliklerinde çok çalışkan ve başarılı idi. Her zaman gurur duyduğumuz Nevşehir’in yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerdensiniz. Lider kişilikleriniz öğrencilik yıllarınızdan belliydi. Başarılarınız daim olsun.” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, “Öğrencilikleri sırasında birçok başarılar kazandıklarını, okullar arası futbol final maçında maç berabere iken devre aralarında Serhat İğdeci’nin tatlı sert motivasyon konuşmalarıyla il birinciliklerine ulaştıklarını söyledi. Bu motivasyon konuşmaları Altınyıldız Kolejinde de devam ediyor mu?” dedi. Gülüşmelere neden olan bu soru üzerine Serhat İğdeci” Motivasyon konuşmalarımız devam ediyor. Zaman zaman sahalardan atılıyoruz. Ama kazanma hedefini öğrencilerimize gösteriyoruz. Daha dün iki öğrencimiz uluslar arası yarışmada 1.lik ve 2.lik kazandı. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz.”

Baki kalanın bu dünyada hoş bir seda olduğunu belirten İğdeci, birçok öğrencisinin bugün çok iyi görevlerde olmasından, Türkiye’ye ve ulusumuza başarıyla hizmet etmelerinden dolayı onur duyduğunu söyledi. Altınyıldız Kolejinden mezun olan binlerce öğrencinin de yakın bir gelecekte Nevşehir’in ve Türkiye’nin gelişmesine büyük katkı sağlayacaklarına inandığını ifade etti.

Öğrencilerinin vizyon sahibi olarak yetişmelerine geçmişte olduğu gibi bugün de büyük önem verdiklerini, kendi başarısının sırrının öğrencilerini sevmek olduğunu belirten İğdeci, ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu seçimlerde öğrencilerine başarılar dilediğini söyledi.

Bugünlere gelmelerinde, yetişmelerinde Serhat İğdeci başta olmak üzere öğretmenlerinin çok önemli payları olduğunu belirten Ebubekir Gizligider, Mehmet Ali Tanrıver ve Salih Açıkgöz; inşallah daha uzun yıllar Nevşehir’e ve Türk Milli Eğitimine hizmetiniz devam eder.Altınyıldız Kolejimiz ise ilimizi eğitimde zirveye çıkaran hepimizin okulu.Sizleri,kurucuları,öğretmenleri,çalışanları,velileri ve öğrencileri kutluyoruz.dediler.

Milletvekili Adayları, İl Başkanı ve merkez İlçe Başkanı bu ziyarette, duygulu anlar yaşadı.

İnsanlara sevgiyle yaklaşan öğretmenlerin, idarecilerin hiçbir zaman unutulmadığı, yıllar sonra bile öğrencilerinin kalplerinde sürekli yaşadıkları Serhat İğdeci örneği ile ortaya çıktı.

Bir Eğitmen için belkide en güzel ve en mutlu duyguyu böyle yaşadı Değerli Serhat İğdeci Hocam... Serhat İğdeci şahsında tüm eğitmenlerimizi saygıyla yad ediyoruz. Kalplerimiz ve tüm Dualarımız onlarla...