NEVŞEHİR(MHA) Hafta sonunda gerçekleştirilen milletvekilliği genel seçimlerinin ardından AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi il başkanları seçim sonuçlarını değerlendirirken, diğer siyasi partilerin il başkanlarının herhangi bir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekici.

Nevşehir’de siyaset arenasında seçim çalışmalarına bizzat katılan siyasi partilerden SP-BBP’nin oluşturduğu Milli ittifakın il başkanları Ali Doğam Simit ve Şerafettin Karataş, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Demokrat Parti İl Başkanı Murat Kul gibi isimlerin ne zaman seçim sonuçlarını değerlendirecekleri bilinmiyor.

Söz konusu siyasi partilerin yanında Nevşehir’de seçim esnasında hiçbir çalışması kamuoyu gündemine gelmeyen, görüntülenemeyen, fotoğrafları bile basın yayın kuruluşlarına yansımayan Vatan Partisi İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay’ın da seçime dair nasıl bir değerlendirme de bulunacağı da merak konusu.

Hatırlanacağı üzere Vatan Partisi seçim öncesinde ilçelerde yeniden bir yapılandırmaya girmiş, iki ilçenin ilçe başkanı yeniden belirlenmiş ve Milletvekili adayları ön seçim ile belirlenmişti.

Milletvekili birinci ve ikinci adaylarının yanında üçüncü sıra adayı Elif Murşil seçim çalışması süresince ne yazık ki Milletvekili adayı gösterildiği Nevşehir’e hiç uğramamıştı.