Her seçimde başvuru sayısıyla rekor kıran AK Parti’nin önümüzdeki erken seçimde de tercihte birinci sırada olacağını açıklayan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, Milletvekilliği adaylık başvurusunun 7 Haziran’daki gibi olmayacağını öngördüklerini ama 30’un üzerinde aday adayı beklediklerini söyledi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

1 Kasım Erken seçim Milletvekili aday adaylığı için resmi başvurunun başladığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Tanrıver, “AK Parti İl Başkanlığı olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. 7 Haziran seçimlerinden itibaren bu güne baktığımızda seçime giden partilerden ortak bir hükümet sonucu çıkmadı. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevini Cumhurbaşkanımıza iade ettikten sonra seçim hükümeti için tekrar karar alındı.

Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kurulduktan sonra seçim startı verildi. Biz de parti olarak seçime en başından beri hazırdık. Çalışmalarımızı da hızlı bir şekilde devam edip sürdürüyoruz. Milletvekili aday adaylığı konusunda geçtiğimiz Pazartesi günü saat 17.00’de istifaların olması gerekiyordu. En son başvuru tarihi olarak bugün Saat: 19:00'a (03.09.2015 Perşembe gününe) kadar aday adayı olmak isteyenlerin başvurması gerekiyor. 18 Eylül 2015 tarihinde aday listesi Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulacak. Milletvekillerimiz çalışmalarına ilçelerde devam ediyorlar. Vatandaşlarımızla ve partililerle bir araya geliyorlar” şeklinde konuştu.

“Milletimiz Sorunu 1 Kasım’da Çözecek”

Demokrasilerde sorunların çözümünün seçmene bırakılmasının akılcı bir yol olduğunu ifade eden İl Başkanı Tanrıver, “1 Kasım seçimleri AK Partinin tercih ettiği veya arzu ettiği bir süreç değildi. Ama maalesef seçimler sonuçları sonunda ortaya çıkan tabloda bir hükümet çıkartmanın güçlüğü ve MHP nin bu konudaki uzlaşmaz tutumu ülkeyi hükümetsiz bırakmaya yönelik katı tavırları bu hükümet sorununu çözme iradesini yeniden milletin ellerine teslim etti.

İnşallah biz inanıyoruz ki 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimden sonra halkımız sağduyu ile verdiği oylar neticesinde ülkenin içerisine düştüğü bu hükümet sorununu bizzat çözecektir. Demokrasilerde seçimler arzulanmayan bir şey değildir. Siyasetçinin çözemediği sorunlar olduğunda bu sorunu çözebilecek en yetkili merci seçmendir. Dolayısıyla demokrasilerde sorunların çözümünü seçmene bırakmaktan daha akılcı bir yol yoktur.Biz AK Parti teşkilatları olarak Milli İradeye güveniyor ve kararına saygı duyuyoruz.” dedi.