7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde AK Parti’den Nevşehir Milletvekili Aday Adaylığı için istifalar devam ediyor.

 

BARUT’UN AK PARTİ’DEN ADAY OLMASI BEKLENİLİYORDU ADAY OLDU

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti’den Aday Adaylığı için bir istifa haberi daha geldi. RTÜK’te görevli olan Derinkuyu İlçe nüfusuna kayıtlı olan İrfan Barut bugün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ankara’da uzun yıllar bürokraside çok önemli görevler üstlenen İrfan Barut, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’den Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini açıkladı. Barut, ‘’ Ankara’da bir çok görevlerde bulundum. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde memleketim Nevşehir’e hizmet etmek istediğim için bulunmuş olduğum görevimden bugün itibarıyla istifa ediyorum. Ben inanıyorum ki hakkımız da hayırlısı ne ise o olur’’ diye konuştu. 

2011 seçimleri için kamu görevlilerinin görevlerinden ayrılmaları için belirlenen sürenin hemen öncesinde Daire Başkanlığı’na atanması ve kurum yöneticilerinin birlikte çalışma talepleri nedeniyle Milletvekilliği için istifa etmeyen İrfan BARUT’un, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

 İrfan Barut yaptığı açıklamada, “devlet kademelerinde yaptığım görev süresince edindiğim bilgi ve birikimlerimi başta Derinkuyu halkımız olmak üzere Nevşehir!de inşallah göstereceğim. Diğer siyasi parti tabanından da oy alabileceğimi düşünüyorum. Milletvekili seçildiğimde de bütün halkımıza hizmetin en iyisini vereceğim” dedi.

 

Halen, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlık Müşaviri olarak görev yapan İrfan BARUT, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi alanında Doktora çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürdüğü biliniyor. Türkiye’de 1980 Sonrası Medya ve Demokrasi konulu Doktora Tezinde son aşamaya geldiği ve tamamlamak üzere olduğu öğrenilen İrfan BARUT’un, gerek Siyaset Bilimi alanındaki akademik bilgi ve birikimi, gerek 25 yılı aşan bürokrasi bilgisi ve tecrübeleriyle Türkiye’ye, AK Parti’nin kurumsal yapısına ve Nevşehir’e çok önemli katkılar ve hizmetler sağlayacağı siyasi kulislerde öne sürülüyor.

 

Bilgisi, birikimi ve ahlaki özellikleri yanında bütün yaz tatillerini Nevşehir’de geçirmesi, dini bayramlarda çoğu kez Nevşehir’de bulunması, yıllardır her fırsatta Nevşehir’e gelmesi ve halk ile ilişkisini güçlü bir biçimde sürdürmesi, insanların Ankara’dan olan taleplerine karşı duyarlı davranması ve yardımcı olması gibi nedenlerle Nevşehir’de çok sevilen ve siyasal parti ayırımı gözetmeksizin herkesle çok iyi bir diyaloğu olduğu gözlenen İrfan BARUT’un, bazı siyasi kaynaklara göre; aday olması durumunda AK Parti dışından diğer partilerden de önemli ölçüde oy alacağı belirtiliyor.

Diğer yandan yapılan milletvekilliği seçimlerinde Derinkuyu İlçesinden  farklı partileden Milletvekili adayları veya aday adayları olmasına karşılık seçilen hiç bir milletvekili olmadı.