İş Kazalarında Dünya 3.cüsüyüz

NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi Nevşehir Kadın Kolları Başkanlığınca yapılan açıklamada İş kazalarında dünya üçüncüsü olan Türkiye’de bu durumun insan hayatına verilen önemin bir göstergesi olduğuna vurgu yapıldı.

12 Yıldır bu konuda beklenen yasaların çıkarılmadığına dikkat çekilen açıklamada İstanbul Şişli’de bir inşaatta yaşanan ve 10 kişinin canına mal olan kazanın da Ülkemizdeki bu acı tabloyu gözler önüne serdiği ifade edildi.

Açıklamada; “Saadet partisi kadın kolları olarak, İstanbul Şişli’de yapılmakta olan plaza inşaatının sisteme uygun olarak bakımının yapılmaması sonucu hayatını kaybeden 10 kişiye Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyoruz. Bu yaşanan olaylar bir kader değil sorumsuz insanların ihmali sonucu oluşan bir cinayettir. Çünkü, iş kazalarında Avrupa da 1. dünyada 3. sıradayız. Yapılan araştırmalara göre 8 ayda iş kazasından hayatını kaybedenlerin sayısı 1270 kişiye ulaşmıştır. Yaşanan bu olay Türkiye de insana verilen değerin sonucudur. İstenilen düzeyde iş güvenliği ve çalışma yasası tam anlamıyla 12 yıldır çıkarılmamıştır. Yukarıdaki belirtilen bu sıkıntıların bir an önce düzeltilmesi temennimizdir” ifadelerine yer verildi.