Nevşehir Tayin Rekortmeni Müdürünü Bu Kez Yolcu Ediyor Gibi…

İsmi Protokol Listesinden Bile Çıkarıldı  

NEVŞEHİR(MHA) Kültür Ve Turizm Bakanlığının 26 Temmuz 2014 tarihli atama yazısıyla başka bir göreve atanması uygun görülen ve Nevşehir’in adını tayin rekortmeni olması nedeniyle de duyuran eski il kültür ve turizm müdürü Birsöz’ün yerine henüz atama yapılmadı.

Yıllardır bölge turizminin en önemli problemlerinden olarak göze çarpan, hakkında siyasilerin, Milletvekillerinin bile hoşnutsuzluklarını dile getirdikleri Veleddin Birsöz’ün yerine kimin atanacağı konusundaki sessiz bekleyiş sürüyor.

Nevşehir Valiliği Protokol Listesinden bile adı çıkarılan eski il müdürü Veleddin Birsöz’ün yeni atama kararını beklediği belirtilirken, yeniden Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine dönme konusunda bir girişiminin olup olmadığı da bilinmiyor. Birsöz, yıllarca siyasi iktidarlara rağmen İl Müdürlüğü koltuğunda oturmayı başarması ile dikkatleri hep üzerine çeken isim olmuştu.

Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Nevşehir’de basın ve yayın kuruluşu mensuplarıyla adeta küs bir turizm il müdürünün bu görevden alınması kamuoyunda olumlu karşılanırken, yeni bir il müdürü atanıncaya dek görevi il müdür yardımcılarından Yaşar Yılmaz’ın vekaleten sürdüreceği bildirildi.