AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından 18 Kasım Pazar günü Türkiye geneli 81 il'le beraber Nevşehir'de eşzamanlı internet üzerinden e-temayül (elektronik temayül yoklaması) yapacak.

Oylama nasıl olacak?
Bu kez diğer temayül yoklamalarının aksine sandık kurulmayacak. Partililer, istedikleri adayların isimlerini dijital ortamda seçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temayül yoklamasında yazılan her ismi, doğrudan görebilecek.

YÖNELTİLECEK SORULAR
Temayülde oy kullanacak AK Partililere, mevcut belediye başkanlarıyla ilgili olarak 5 ayrı soru yöneltilecek. Partililer, “Belediye hizmetleri, Halkla İlişkiler, Teşkilat İlişkileri, Partinin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz, Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?” sorularına cevap verecek. “İl ve ilçe belediye başkanlığı için başka önereceğiniz kimse var mı? sorusu için de en fazla 2 kişinin adının yazılması istenecek.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar;  "Süreci hızlandırmak adına genel merkezimizin uygulamaya aldığı e-Temayül şeklinde temayülümüzü gerçekleştireceğiz. Bu sistemle hem geçersiz oyların kullanımı hem de mükerrer oy kullanılırsa bunun engellenmesi sağlanacak. Ayrıca gelişen teknolojiye de ayak uydurmak amacıyla e-Temayül sistemine geçmiş bulunuyoruz. Temayül Türkiye genelinde yapılacak." dedi.

Belediye Başkan adayımızın tespitine yönelik temayül yoklamalarında bu yıl sandık kurulmayacak ve ilk kez elektronik oylama gerçekleştirilecek. Saat 10.00'da başlayacak olan seçimlerde, partililerimize kimlik karşılığında dijital bir kart verilecek. Kartlar kişiye tanımlanmadığı için de kimin ne oy kullandığı tespit edilemeyecek. Kartını alan partilimiz, imzasını atacak ve daha sonra kabindeki bilgisayarın yanındaki manyetik kart okuyucusuna kartını okutacak. Ardından ekran açılacak.
   Burada, temayül kapsamında oy kullanacak teşkilat üyelerimize beş soru yöneltilecek.  Ekranda açılan Temayül Formu sayfasında; “İlçe Belediye Başkanınızı; 
1) Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?, 
2) Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?, 
3) Teşkilat ilişkileri açısından nasıl buluyorsunuz?, 
4) Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?, 
5) Belediye Başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?” soruları iletilecek.
   Partililerimiz, ilk dört soruya İyi/Orta/Zayıf, 
5. soruya da Evet/Hayır şeklinde cevap verecek. Bu sorular yanıtlandıktan sonra, “İlçe Belediye Başkanlığı için başka önereceğiniz kimse var mı? Varsa adı ve soyadını yazınız?” sorusu da sorulacak. Bu bölüme en fazla 2 isim yazılabilecek. Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı dışında başka önereceği isim olmayanlar ise, bu soruyu cevaplandırmayacak.
   Yanıtlanan soruların ardından ekranın altındaki “Oyumu Gönder” butonuna basılacak ve ekrana gelen 'Oyunuzu göndermek istediğinizden emin misiniz?' sorusuna eğer eminse 'Evet' seçeneğini tıklamak suretiyle oy verme işlemi tamamlanacak. Elektronik yöntemle oy sayma işlemi de çok hızlı bir şekilde tamamlanacak.

Dijital eğilim yoklamasında teşkilatımızın her kademesinde görev yapanların fikirleri alınmış olacak. Kullanılan her oy doğrudan sistem üzerinden AK Parti Genel Merkezi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne düşecek ve bunun geri dönüşü olmayacak. Yani iki kez oy kullanma hakkı bulunmayacak. Temayül yoklaması saat 16.00'da sona erecek. Bu sistem ile herhangi bir yönlendirme olmayacak. Partililerimiz kimi isterlerse seçebilecekler. E- Temayül'le birlikte hem zaman tasarrufu yapılmış olacak, hem de kâğıt israfının önüne geçilmiş olacak.” dedi.
   Belediye Meclis Üyelikleri aday adaylığı için 3 Aralık 2018 tarihinin son gün olduğunu, meclis üyesi olmak isteyenlerin bu tarihe kadar ilçe başkanlığına başvuruda bulunabileceğini belirten Yanar, “AK kadrolar olarak sürecin ilimiz de ve ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde gerçekleşmesini temenni ederek, Mahalli Seçimlerin hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İşte AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan "e-temayül" özel videosunu izleyerek detaylı bilgi edinebilirsiniz.