Nevşehir AK Parti milletvekili aday listesi açıklandı. İşte 24 Haziran da 27. Dönem AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları... 

İşte, YSK'ya teslim edilen 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları


1- Mustafa Açıkgöz

2- Yücel Menekşe

3- Emre Çalışkan

-----------------------------------------------------------------------------------------

26.Dönem Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise bu listenin dışında kaldı.

Nevşehirimize ve ülkemize hayırlı olsun.

Mustafa Açıkgöz Kimdir?

Ecz. Mustafa Açıkgöz, 1970 yılında Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çardak köyünde doğdu. İlk ve orta Eğitimini Ürgüp Merkez Bahçeli köyünde, Lise tahsilini Antalya Özel Lisesinde tamamlandı. 1988 Yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandı. Üniversite yıllarında 1990 da Tıbbi Bitki Araştırma Merkezi Başkanlığını da yürüttü. 1992 de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni tamamlayarak mezun oldu. 1998-1999 yılları arasında 18 ay yedek subay olarak İstanbul da vatani görevini yerine getirdi. 1993 Yılında Nevşehir Merkezde Serbest Eczacı olarak çalışma hayatına başladı. 22 YılNevşehir de Eczacı olarak Sağlık sektöründe çalıştı.  Mustafa Açıkgöz, Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

YÜCEL MENEKŞE KİMDİR?

---01.04.1963 tarihinde Nevşehir’ de doğdum. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Lisans mezunu ve orta derecede İngilizce bilmekte olup 3 kız çocuk babasıyım.

---1985 yılında ülkemize henüz yeni girmiş olan bilgisayar sektöründe, mesleğim olan bilgisayar programcılığını yapmak ve geliştirmek üzere Bursa’ ya gittim. Burada Cobol, Pascal, Fortran VII programlama dillerini kullanarak sektörel programlar yazmak suretiyle çalıştığım kuruma hizmet ettim ve aynı zamanda kurumda programlama dillerinin eğitimini vermek suretiyle birçok insanınbu dilleri öğrenmesine ve 9 aylık sertifika almasına vesile oldum.

---1985 – 1989 yıllarında sektörün hız alması ve Karadeniz Bölgesinde ihtiyacın karşılanmasını teminen Trabzon’ a gittim, 1 yıl boyunca yazılım ve program alanında çalışmalarımı sürdürdüm. Trabzon’ da bilgisayar eğitimi veren Galaksi Bilgisayar Eğitim A.Ş.’ de ve şubelerinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptım.

---1989 yılında memleketim Nevşehir’ e döndüm. Nevşehir’ in ilk bilgisayar firması olan Alfa Bilgisayar Ltd. Şti.’ ni kurdum. O tarihlerde henüz Nevşehir’ de üniversite kurulu olmadığından, Erciyes Üniversitesi’ ne bağlı Nevşehir Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulunda bilgisayar derslerine girdim. Alfa Bilgisayar ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürütülen meslek edindirme eğitim programlarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptım. 

---Bilgisayar sektörünün gelişmesi ve hızla ilerlemesi çerçevesinde Ülke genelinde ciddi markaların bayiliğini yapan 6 bayi ile bir konsorsiyum oluşturarak, 1999 yılında Ülke geneline hitap eden ve Kayseri merkezli olan Kare Bilgisayar A.Ş.’nin kuruluşunda bulundum.Ülke genelinde 600 bayisi bulunan Kare Bilgisayar A.Ş. ortağı ve kurucusuyum

---1994 tarihinde 31 ortaklı ve yine Nevşehir’ in ilk özel okulu olan eski adıyla Damat İbrahim Paşa Koleji,yeni adı ile Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Üyesi oldum. 1999 yılında bıraktığım Kardelen Koleji yönetim kurulu üyeliğini, 2001 kriziyle iflas eden kurumun Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilciliğine getirildim. 400 öğrencisi kalan ve toplam 70 çalışanı ile birlikte iyi bir kriz yönetimi sergileyerek,Kardelen Kolejini Nevşehir’ in en iyi Özel Eğitim Kurumu olmasına vesile oldum.Şuan itibari ile 1100 öğrencisi ve 150 çalışanı ile birlikte hizmet vermektedir. Halen Özel Kardelen Kolejinin Yönetim Kurulu Başkanıyım.

---Nevşehir Merkez ve İlçeleri dahil olmak üzere Üniversite sınavlarında başarılı olan ve İl dışında okuyan öğrencilere özel burs verilmesini sağlamak adına Nevşehirli iş adamları ile birlikte kurduğumuz Nevşehir Eğitim Derneğinin kurucular kurulunda yer aldım.Uzun dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım.Bursların tamamının Kredi Yurtlar Kurumu aracılığı ile verilmesine ilişkin yasal düzenleme yapıldıktan sonra Derneğimiz fesih edildi.

---1998 yılında Nevşehir Üniversitesi Vakfının Mütevelli Heyeti içerisinde yer aldım.Uzun yıllar Nevşehir’ de müstakil bir Üniversite kurulması için yoğun çabalarda bulundum. Nevşehir Üniversitesin kurulması ve adının Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi ile geçen süre zarfında,Vakfın tüzel kişiliği devam etmekte olup Vakıf Yönetim Kurulu Üyeliğine’de devam etmekteyim.


---14 Ağustos 2001 tarihinde AKPARTİ’ nin kuruluşu ile Partinin üyesi ve aktif olarak sürekli olarak içerisinde oldum. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde kontenjandan 1. Sıra Belediye Meclis Üyeliği’ ne,29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yine kontenjandan Belediye Meclis Üyeliğine ve Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliğine,30 Mart 2014 yerel seçimlerinde tekrar Belediye Meclis Üyeliğine seçildim. 10 yıl kesintisiz Nevşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptım.

---2009 – 2013 tarihinde yapılan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Meclis Üyesi olarak bir dönem görev yaptım ve bir sonraki dönem için kendi isteğimle ayrıldım.

---2002 yılından 2015 yılına kadar geçen süre içerisinde Nevşehir genelinde mahalli ve idari yöneticiler (Vali,Kaymakamlar,Belediye Başkanları,Bürokratlar,Sivil Toplum Kuruluşları vb. kurumlar ) arasında diyalog eksiklikleri, kopukluklar ve benzeri anlaşmazlıklardan gönüllük esasına dayalı çözüm üreten ve tarafları barıştıran, kaynaştıran ve gerektiğinde en doğru ve akıllı yolun bulunmasında ikna edici olarak roller üstlendim.

---Yurtdışı tecrübesi ise Nevşehir Belediyesi ve UN – Habitat ile İlimizde 2004 yılında yapılan Dünya Barış Konferansı sözleşmesi için Kenya’ nın başkenti Nairobi’ de protokol imzalamaya yine NevşehirBelediyesi ile ABD’ninNew Mexico Eyaleti’ ninBaşkenti olan Sante Fe ile Nevşehir Belediyesi’ nin kardeş şehir olma protokolünün imza törenine Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER’ in teklifi üzerine Başkan Vekili olarak katıldım.Bu programı aynı zamanda İstanbul Milletvekilimiz sayın Mustafa ATAŞ bey ve Adıyaman Milletvekilimiz sayın Ahmet AYDIN beylerle birlikte yürüttük.Avrupa’ da Almanya ve Hollanda,Asya’ da Singapur ve Tayvan’ da ticari amaçlı, ayrıca Rusya,Mısır veSuriye’ ye ise turistik amaçlı seyahatlerim oldu.

---Çözüm süreci kapsamındaki çalışmam ise 2014 yılı içerisinde ülke genelinde bazı üniversitelerde meydana gelen öğrenci olayları çerçevesinde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ ndede bazı öğrencilerin bıçakla yaralama ve birçok öğrencinin katılımı ile gerçekleşen kavgalar sonucu olayların büyümeye de yüz tuttuğu bir dönemde  sayınVali’ mizin talepleri doğrultusunda özel bir görev verilerek bu durumun çözülmesi konusunda ricada bulunmuş olup bu diyalog üzerine sayın Vali’ miz, dönemin Başsavcısı,Rektör Hanım ve İl Emniyet Müdürü ile yapılan temas sonucu alınan bilgiler kapsamında Üniversitedeki kürt kökenli öğrenciler ve sağ görüşlü öğrencilerin liderleri ile toplantılar düzenlenerek, konunun hassasiyetine binaen özel görüşmeler yapılarak tabiri yerinde ise ombudsmanlık görevi gibi konu büyük incelik gerektirecek politikalar ile çözümlenmiştir.
---Halen taraflarla iyi niyet görüşmelerim devam etmekte olup kürt kökenli öğrencilerle ülkücü öğrenciler artık birbirlerinin evlerine gitmek suretiyle toplumsal barışı sağlamış durumdalar.Bu öğrencilerin şimdiki talepleri ise Türkiye’ de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ nde bu sorunun çözümünün irdelenip çözüm noktasını model olarak Türkiye’ ye yaymak, aynı zamanda kürt kökenli öğrenciler ikametgahı Nevşehir’ de olmayan öğrencilerin ikametgahlarını aldırarak partimize Üniversite’ den toplu destek vereceklerini ifade ettiler. Üniversitemizde şuan toplam 18000 civarında öğrencimiz bulunmaktadır.Bu öğrenci liderleriyle her gafta veya 15 günde bir araya gelmek suretiyle diyaloğumuz yaklaşık 4 yıldır devam etmektedir.

 

EMRE ÇALIŞKAN kimdir?

Aslen anne tarafından Nevşehir Avanos, baba tarafından Kozaklı ilçesindendir.

Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliğinden sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü bitirerek fizyoterapist olarak çalışma hayatına atılmıştır. Halen Türkiye’de Şehir Hastanelerini yapan Türkiye’nin en önemli sağlık gruplarından birinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresinde MKYK Üyeliğine seçilerek Genel Sekreterlik Başkan Yardımcılığı, Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerini yapmıştır. Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde tekrar MKYK Üyeliğine seçildikten sonra 2,5 sene boyunca Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Öğrencilik yıllarında İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi Öğrenci Başkanlığı yaptıktan sonra 2012 senesinden beri İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve halihazırda Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ALDIKLARI GÖREVLER:

2007-2008 İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi Türkiye Geneli Öğrenci Yurtları Öğrenci Başkanı

2008-2009 AİBÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Topluluğu Başkanı

2011-2013 Yeni Dünya Vakfı Gençlik Kolları Kurucu Başkanı

2012-2014 Türkiye Fizyoterapistler Derneği Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyesi

2014-2016 Türkiye Fizyoterapistler Derneği Genel Başkan Yardımcısı

2014-2015 İlmi Yaşam ve Medeniyet Derneği (İlim Yayma Mezunları) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi

2015- (HALEN DEVAM EDİYOR) İlmi Yaşam ve Medeniyet Derneği (İlim Yayma Mezunları) İstişare Kurulu Üyesi

2017- (HALEN DEVAM EDİYOR) Sağlık Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

2017-(HALEN DEVAM EDİYOR) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Endonezya İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi

2017-(HALEN DEVAM EDİYOR) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Malezya İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi

2017-(HALEN DEVAM EDİYOR) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Pakistan İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi

2012- (HALEN DEVAM EDİYOR) İlim Yayma Cemiyeti Ankara Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı

Adayların Ülkemiz ve İlimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Mustafa AÇIKGÖZ - ECZACI

Yücel MENEKŞE

Emre ÇALIŞKAN