7 Haziran Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi saat 08.00’de başlayıp 17.00’de sona erecek. YSK’nın seçimlere ilişkin düzenlemelerinde özetle şunlar yer alıyor:

28 Mayıs: YSK tarafından alınan karar gereği propoganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak

Yazılı, sözlü ve görsel basın - yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve herhangi bir surette dağıtılması yasak olacak.

Başbakan ve bakanlarla, milletvekillerinin yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapması yasaklandı. Bu maksatla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenler olmayacak ve resmi ziyafet verilemeyecek.

Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak.

31 Mayıs: Radyo ve televizyonlarda propoganda konuşmaları start alacak. Yurtdışı temsilciliklerinde oy kullanma işlemi sona erecek.

1 Haziran: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

6 Haziran: 18.00’da seçim propogandası sona erecek.

8 Haziran: Seçim günü.