Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan'ın öncülüğünde AK Parti küskünlerinden oluşanların yeni bir parti çalışması olduğu biliniyor.

Yaygın basında partinin kuruluşuyla birlikte mevcut 50 milletvekilinin yeni partiye transfer olacağı dile getiriliyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğu ileri sürülen yeni partinin iptal edilen İstanbul seçimlerinin 23 Haziran'da tekrar yapılmasının ardından yeni partinin açılışının kamuoyuna açıklanacağı kaydediliyor.

Edinilen bilgilere göre, Yeni parti'nin kuruluşunun kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte Nevşehir'de görev yapmış eski Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile de sıkı markaj yapılarak bahse konu olan siyasetçileri yeni parti saflarına katmak için çalışma yapıldığı iddia  ediliyor. Yeni kurulacak partinin Nevşehir yapılanmasını AK Parti eski Milletvekillerinden bir isim ile bir dönem AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı da yapmasına rağmen AK Parti tarafından  hiçbir makama aday gösterilmeyen ve getirilmeyen Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen bir kişinin organize ettiği kaydediliyor.

Nevşehir'de ilk etapta AK Parti'den önemli ismi kendi saflarına katmayı planladığı kaydedilen yeni partinin bu isimleri kendi saflarında siyaset yapmaya ikna etmeleri durumunda AK Parti'de kopuşun hızla sürerek AK Parti'nin dağılışını beraberinde getireceği tezi üzerinde durulduğu söyleniyor.

Vatandaş ne diyor: "Bu maya tutmaz..." 

Nevşehir kamuoyunda asıl olarak seçmen vatandaşların ise, bu yeni oluşumlara sıcak bakmadıkları ve daha doğmadan biter şeklinde değerlendirmelerde bulundukları ifade ediliyor.

İşte kendisi ile görüştüğümüz vatandaşların geneli bu konuda net cevaplar veriyor: "Kimse kendisini dev aynasında da görmesin. Biz ne Gül'ü ne Davutoğlu' nu ne de Babacan'ı tanımayız. Bizim için varsa yoksa Cumhurbaşkanımız Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. - Zaten vatandaş Recep Tayyip Erdoğan için AK Parti'ye bu zamana kadar oy verdi ve veriyor. Yoksa ne Gül, ne Davutoğlu ne de Babacan... Daha önce olduğu gibi yine en son İYİ Parti örneğinde de olduğu gibi yeni kurulacak bir partinin başarı şansları sıfır..." şeklinde yorumlanıyor.

Kulat: "Bir değil 2 Parti Kurulacak..."

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'a göre, konuşulanların aksine bir değil, iki yeni parti kurulacağını iddia etti.

Söz konusu iki partiden birinin liderinin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu ileri süren Kulat, diğer parti için de "Ali Babacan ve Abdullah Gül destekli" dedi.

Davutoğlu Diyarbakır'daydı...

Öte yandan, Yeni parti hazırlıklarına devam eden Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, iftar programlarına katılımla başladığı toplantıları sonbahara kadar sürdürecek. Parti kurulması için koşulların uygun olduğu takdirde ise harekete geçilecek. 

Davutoğlu, bugün Diyarbakır’da devam edeceği iftar programını 2 Haziran’da Konya’da tamamlayacak. Davutoğlu’nun bayramın ardından çeşitli sivil toplum örgütlerinin programlarına katılarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarını ve eleştirilerini sürdüreceği kaydediliyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 24 Haziran seçimlerinin ardından AKP’ye alternatif yeni bir oluşum için çalışmalarını yoğunlaştıran, 22 Nisan’da yayımladığı ve bu kesimin “manifesto” olarak nitelendirdiği açıklamayla ilk kez resmi olarak ortaya çıkan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurup kurmayacağı ve kurmaya karar verirse ne zaman harekete geçeceği merak ediliyor.

Davutoğlu ve ekibi “manifesto”nun ardından iftar programlarıyla resmen sahaya indi. İftar programlarında parti politikalarına ilişkin eleştirilerini sürdüren Davutoğlu’nun, Diyarbakır’da kuracağı partinin tanıtımı yapacağı iddialarının doğru olmadığını belirtiliyor. Davutoğlu’na yakın kaynaklar, bayram sonrasında da Davutoğlu’nun sivil toplum örgütlerinin programlarına katılarak konuşma programını sürdüreceğini kaydediyor.

Davutoğlu’nun, sonbahar aylarına kadar çalışmalarını sürdüreceği, parti kurup kurulmamasını gelinen nokta ve koşullara göre değerlendireceği, eğer koşulların uygun olduğuna karar verirse harekete geçeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen günlerde bir MKYK toplantısında YSK’nin iptal kararını eleştirenlerle ilgili gerekli adımları atacaklarını belirtmişti.

Kaynak Yeniçağ: Yeni parti için tarih belli oldu!